Umutlandıran teklif

Transfer tahtasını açmak için uğraş veren Antalyaspor’da Jakub Kaluzinski için transfer teklifi geldi. Kırmızı-Beyazlıların 4 milyon Euro gelir beklediği Polonyalı futbolcu için İspanya La Liga’ya yükselen Real Valladolid, 2.5 milyon Euro’luk teklif sundu.

Ocak ayından bu yana transfer tahtası kapalı olan Antalyaspor’da engeli kaldırmak için yoğun mesai harcanırken, İspanya’dan gelen teklif moral verdi. Kırmızı-Beyazlıların geçen sezon başında Polonya ekiplerinden Lechia Gdansk’den transfer ettiği Jakub Kaluzinski için 2.5 milyon Euro’luk teklif sunuldu. Tarafların resmi temaslara başladığı, ancak transferde somut bir adımın atılmadığı da gelen haberler arasında yer aldı. 

4 MİLYON EURO İSTENİYOR

Yaşanan mali sorunlar sebebiyle 21 yaşındaki Polonyalı’nın satışına sıcak bakan Kırmızı-Beyazlıların beklentisi ise 4 milyon Euro civarında. Gelen teklif öncesinde de genç futbolcunun satışını düşünen Akdeniz ekibinin gelen teklife nasıl bir karşılık vereceği ise henüz netlik kazanmadı.

300 BİN EURO’YA ALINDI

Sezon başında Lechia Gdansk’den bonservis bedeli ödenmeden transfer edilen Kaluzinski için sadece 300 bin Euro yetiştirme bedeli karşılığında anlaşma sağlandı. Şubat ayında Sport Interia’da çıkan haberlerde ise Polonya ekibine bu bedelin ödenmediği ve durumun FIFA’ya taşınabileceği iddia edilmişti. 

MİLLİ TAKIM’A ÇAĞRILDI

Polonya U21 Takımı forması giydiği dönemde Antalyaspor’a transfer olan Jakub Kaluzinski, Kırmızı-Beyazlı formayla gösterdiği performansla birlikte Polonya A Milli Takımı’ndan da davet aldı. Euro 2024’e katılan Polonya Milli Takımı’nın geniş kadrosuna davet edilen Kaluzinski, nihai kadroda ise kendisine yer bulamadı. 

35 MAÇA ÇIKTI

Sezona ilk 11 oyuncusu olarak başlayan ve geçirdiği ağır sakatlığa rağmen erken sahalara dönen Kaluzinski, sadece 5 hafta forma giyemedi. Süper Lig’de 31, Türkiye Kupası’nda da 4 kez sahaya çıkan başarılı futbolcu, 2 bin 611 dakika sahada kalarak 2 kez arkadaşlarını golle buluşturdu.