Uluslararası rezalet

Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlayan Antalya’da, kentin köklü tarihini gözler önüne seren ve UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’ne girmeye hazırlanan Kaleiçi’nde, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan halka açık tuvaletlerin içler acısı hali resmen mide bulandırdı. Vali Şahin’in aylardır üzerine titrediği kentin cazibe noktası Kaleiçi’ndeki bu utanç görüntüleri ‘pes’ dedirtti.

Antalya’nın cazibe merkezlerinden biri olan Kaleiçi, kent gündemi yine meşgul etmeye devam ediyor. Antalya Valisi Hulusi Şahin’in üzerinde durduğu konuların başında gelen Kaleiçi’nde daha önceki çöp sorunları aratan görüntüler kaydedildi. Lider Gazete olarak defalarca gündeme getirdiğimiz Kaleiçi’nde çöp sorununa bu sefer Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan halka açık tuvaletlerin rezalet hali eklendi. Kente gelen yerli ve yabancı turistlerin en çok tercih ettiği gezi noktalarından biri olan tarihi Kaleiçi’ndeki mide bulandıran tuvaletlerin içler acısı manzarası ‘yok artık’ dedirtti.


İSYAN BAYRAĞINI ÇEKTİLER 
Turistlerin en uğrak lokasyonlarından biri olan Kaleiçi’nde kaydedilen görüntülerde Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan halka açık tuvaletlerin bakımsızlığı gözler önüne serildi. Kaydedilen görüntülerde kırık dökük lavabolar, dışkıdan kullanılmayacak vaziyete gelen tuvaletler ve pislikten yürünemeyecek hale gelen fayans zeminin durumu turistlere ve bölge esnafına isyan bayrağını çektirtti. 


HİJYEN YOK, KUYRUK ÇOK 
Pislikten ve bakımsızlıktan kullanılamayacak durumda olan tuvaletlerin kapılarının kilitlerinin de bozuk olması ve bununla beraber Büyükşehir’e ait bir başka tuvaletin kullanıma kapalı olması turistleri canından bezdirdi. Öte yandan mevcutta kullanıma açık olan tuvaletlerin rezalet halde olması ve bununla beraber kadınlara ait olan bölümde sadece 1 adet tuvalet kabinin kullanıma açık olmasının kapısında kuyruk oluşmasına sebebiyet verdiği görüldü. 


YETKİLİLERE AÇIK ÇAĞRI 
Turistlerin kapısında kuyruk olduğu, hijyenden ve bakımdan yoksun tuvaletlerin hali mide bulandırırken Kaleiçi’nin imajını da zedelediği bir diğer üzerinden durulması gereken husus oldu. Kentin en işlek turistik noktalarından birinde her geçen gün farklı bir olumsuzluğun gün yüzüne çıkmasından dolayı bölgede yaşayanların yanı sıra esnaf ve turist yetkilileri göreve davet etti. 


VALİ ŞAHİN’İN KALEİÇİ HASSASİYETİ 
Antalya Valisi Hulusi Şahin’in hassasiyet duyduğu konuların başında gelen Kaleiçi’nin akıbeti konusunda geçtiğimiz günlerde ‘Kaleiçi Estetik Değerlendirme Toplantısı’ yapılmıştı. Vali Şahin’in başkanlığında gerçekleşen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Vali Yardımcısı Aydın Abak, Muratpaşa Kaymakamı İhsan Kara, Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanı Sahil Güvenlik Yarbay Tolga Coşkun, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ilgili kamu kurumlarının müdürleri ve STK temsilcileri katılmıştı. 


“TÜM İMKANLARI SEFERBER EDECEĞİZ”
Toplantının açılışında konuşan Şahin, "Kaleiçi’nin Antalya için büyük bir değer ve bu değerin korunması için tüm imkânları seferber edeceğiz" demişti. Tarihi Kaleiçi ile ilgili çalışmalarının devam edeceğini belirten Vali Şahin, “Kaleiçi ile ilgili mayıs ayında Kaleiçi Değerlendirme Toplantısı ve Kaleiçi Denetim Toplantısı gerçekleştirmiştik. Bu toplantılarda Kaleiçi’nin altyapı yetersizlikleri, çevresel sorunları, estetik kaygıları ve trafik yoğunluğu gibi sorunlarına yönelik düzenlemeleri belirlemek üzere çalışma grupları oluşturduk. Kaleiçi Estetik Toplantımızda ise uygulamaya koyduğumuz kararların ne aşamada olduğunu ve Kaleiçi’nin estetik yapısı ile ilgili sorunlara yönelik düzenlemeleri değerlendireceğiz" ifadelerini kullanmıştı.