ULUSLARARASI ENDA GOLF KULÜP TURNUVASI

Enda Golf Kulübü tarafından bu yıl birincisi düzenlenen “Uluslararası Enda Golf Kulüp Turnuvası” Antalya’da yapıldı.

Serik ilçesi Belek Turizm merkezinde bulunan Cornelia Golf Kulübü sahalarında gerçekleştirilen turnuvaya Yurt içinden ve Yurt dışından 40 golfçü katıldı. Bir gün süren turnuvaya TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Kuk, Turizmciler Ferit Turgut, Alpay Şen, Recep Şamil Yaşacan, Özgür Çinkılıç, Ufuk Özkan gibi isimler de katıldı. Turnuvada Brutt kategorisinde erkeklerde Mehmet Dengiz, kadınlarda Alman Christel Nagel, Netto kategorisinde erkeklerde Cengiz Sayir, kadınlarda ise Fatma Turgut birinci oldu. Dereceye girenleri ödülleri düzenlenen törenle verildi.

“GOLFÜ HALKIMIZA KADAR İNDİRECEĞİZ”

Eski Futbol Turizm Birliği Başkanı ve Golf Kulübü Yöneticisi Recep Şamil Yaşacan, Golf turnuvası hakkında bilgi verdi. Yaşacan, “Uzun yıllar bölgemize futbol turizmine büyük katkılar vererek spor turizmini geliştirdik. Futbolda iyi bir noktaya geldik. Golf’tede ayrı bir mantık ve vizyon ile spor turizmine katkı koymak istiyoruz. Yurt dışından ve yurt içinden katılımcıların bulunduğu ilk turnuvamızı düzenliyoruz. Geleneksel hale getirip dünyanın her yerinde bu organizasyonları yapacağız. Golf kulübü olarak golfü halkımıza kadar indireceğiz” diye konuştu.

“ÜLKE GELİRİNE KATKISI YÜKSEK OLACAKTIR”

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Kuk, Ülkemizde golf ve golf turizmi hakkında açıklama yaptı. Kuk yaptığı açıklamada, “Ülkemiz Fiyat, kalite dengesi tarafından gayet ideal. Antalya’da golf turizmi çok tercih edilen bir bölge. Golf turizmini daha da geliştirmemiz lazım. Türkiye’ye gelen turistin kişi başı gelirini artırmamız için golf ve spor turizmi, toplantı kongre turizmi gibi farklı turizm dallarında geliştirmemiz lazım. Ülkemizde mas turizm olarak güzel işler yapıyoruz. Buna bu tarz turizm çeşitlerini de ilave ettiğimiz zaman ülke gelirine katkısı yüksek olacaktır. İnşallah bu sene iyi bir sezon geçireceğiz” dedi.

Golf turizmi pazarlarından bahseden Kuk, “Golf turizmi için halen İngiltere pazarı çok önemli bir Pazar. Avrupa çok önemli bir Pazar, Rusya’da çok önemli bir Pazar. Ruslar son yıllarda ülkemizi çok tercih etmeye başlamıştı ama şu an Rusya, Ukrayna savaşı var. Bunun için yeni arayışlar içerisinde olmamız lazım. Özellikle Arap pazarından golf turizmi için potansiyel var. Uzak doğu pazarından ciddi bir golf turizmi potansiyeli var. Potansiyeli artırmak açısından bu pazarlara el atıp oradan buraya golf turizmi amaçlı turist çekmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ