ULUGÖL CAMİSİ İBADETE AÇILDI

Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı Bezirgan Mahallesi Ulugöl Mevkii'nde imece usulü yaptırılan 'Ulugöl Camisi' törenle hizmete açıldı.

Kaş ilçesine bağlı Bezirgan Mahallesi Ulugöl Mevkii'nde, Bezirgan Mahallesi Muhtarlığı öncülüğünde imece usulü yaptırılan Ulugöl Camisi törenle hizmete açıldı. Ulugöl Camisi'nin açılış törenine Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, eski Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Kaş Belediye Başkan Yardımcısı Muhammet Usta, İlçe Milli Eğitim Müdürü Melih Eroğlu, İlçe Müftüsü Turgut Topaloğlu, Bezirgan Mahallesi Muhtarı Salih Sarıca, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

İki yılda yapımı tamamlanan Bezirgan Ulugöl Camisi, 450 vatandaşın katkısıyla yapıldı. 200 kişilik olan cami, tek minareli. Caminin açılışında konuşan Kaymakam Yazıcı, "Kaşlıların katkıları ile hayırlı bir açılış yapıyoruz. Bu caminin yapımına katkı sağlayan yaklaşık 450 vatandaşımıza tek tek teşekkür ediyorum. Çok güzel, mütevazı bir cami. Bezirganlı ve Kaşlı vatandaşlarımıza hayırlı olsun" dedi.

Başkan Mutlu Ulutaş ise "Kaşlı yaklaşık 450 hayırseverin katkıları ile imece usulü yapılan bu güzel ibadet eserine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Emeğinize, katkınıza sağlık. Hepinizden Allah razı olsun. İki yıl önce burada küçük bir mescit vardı. Sizlerin katkısı ile bu güzel cami ortaya çıktı. Hayırlı olsun" dedi.

Cami, protokol üyeleri tarafından ibadete açıldı. Açılışa katılanlara, Kaş Müftüsü Turgut Topaloğlu öğle namazı kıldırdı. Namaz sonrası vatandaşlara yemek verildi.

DHA