ÜLKÜCÜ KİMDİR?

Yazımda uzun uzun ülkücülük doktrinlerinden bahsetmeyeceğim. Bu doktrinleri zaten her ülkücü bilir.

Bilmeyenler için özetle ülkücülük; Vatanı karşılıksız sevmek, “kızıl elma”ya ulaşmak için hiç düşünmeden Allah yolunda, vatanı için canını vermeye hazır olmaktır. Ülkücü adamda makam, mevki, menfaat duygusu olmaz.

Kısa açıklamadan sonra geleyim konuya… 2018 Haziran genel seçimleri öncesi Sayın Bahçeli, Erdoğan’a destek verdiği için muhalefet hep bir ağızdan; ‘’Bahçeli Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacak. Koltuk için Erdoğan’ı destekliyor’’ diye propaganda yapmışlardı. Peki; Bahçeli’nin veya herhangi bir MHP linin böyle bir talebi oldu mu? Bırakın Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı talebini bakanlık talebi oldu mu?

15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi AK partililer meydanlara indiğinde; ülkücülerde üç hilalli bayraklarla " Vatan sana canım feda" diyerek uygun adım marşlarla meydanlara gelmişlerdi. Bir polis amiri olarak ülkücü kardeşlerimi yanımda görünce daha da bir cesaretlendim ve kendilerine teşekkür için yanlarına gittiğimde; “Vatan elden gidiyor. Biz buraya ölmeye geldik. Sen bize neyin teşekkürünü ediyorsun? Deponuzda bize de yetecek kadar silahınız var mı?” diye cevap vermişlerdi.

Ülkücü kardeşlerimin bana verdikleri cevabın memnuniyetiyle meydandan ayrılıp şehrin ana caddeleri ne bir bakayım dedim. Baktım da… Bankamatiklerde, benzinliklerde, marketlerde yüzlerce kişilik kuyruk oluşturmuş insanlar gördüm. Bu insanlara da ister istemez ‘’Nedir bu telaşınız’’ diye sorduğumda; ‘’Darbe oldu. Tayyip devrildi. Tayyip’ten kurtulduk. Şimdi de asker ( FETÖ) paramıza el koymasın diye bankadaki paralarımızı kurtarıyoruz, yarın benzine zam gelir bir depoda 50 TL kar ederiz, asker kesin sokağa çıkma yasağı ilan eder o yüzden erzak stoku’’ yapıyoruz dediklerine şahit oldum.

Düşünün… Bir depo benzinden 50 TL kar etmeyi hesaplayan kişi ile ben buraya ölmeye geldim. Emniyetin deposunda bize yetecek kadar silah var mı diye soran kişilerin vatan sevgisi aynı mıdır?

Bir tarafta FETÖ ile çatışmak isteyen MHP’li ülkücüler, diğer tarafta FETÖ’nün ülke yönetimini ele geçirdiğine inanmış, Erdoğan’ın devrildiğini zanneden ve buna sevinen CHP’liler.

Bu arada hatırlatmak isterim. Hain darbe girişimi öncesi daha Cumhur İttifakı kurulmamıştı. Yani MHP’li ülkücüler Erdoğan’ı desteklemiyor, aksine Erdoğan’a muhalefet ediyorlardı. Bana göre işte asıl zurnanın zırt dediği yer burasıydı.

Gerçek ülkücü; muhalefet etse bile iktidarı devirmek için terör örgütlerinden medet ummaz. Aksine canını düşünmeden terör örgütü ile mücadele eder. Ülkesinin bekasını düşünür. MHP li ülkücü kardeşlerim de bunu yaptı zaten.

Sevgili İYİ Partili ülkücü kardeşim; Yazdığım son paragrafı bir daha okur musun? 

Ha bu arada Antalyalı İYİ Partili ülkücü kardeşim! Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde partinizden birkaç kişiye şube müdürlüğü veya şeflik verildi diye seviniyorsunuz ya, Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Şube Müdürlüğüne PKK’lı birisinin kardeşi atandı haberin var mı? Millet İttifakı olarak kazandığınız diğer belediyelere de PKK’lıların işe alındığını biliyor musun? Vatanını 50 TL kadar sevmeyen ve bölmeye çalışan kişilerle aynı yolda yürümekten rahatsız olmuyor musun?

Eğer olmuyorsan sen ülkücü değil, İYİ Partilisin...