ÜLKÜ OCAKLARI'NDAN CAN DOSTLARA MAMA

Ülkü Ocakları Manavgat Temsilciliği üyeleri, Antalya'nın Manavgat ilçesinde yaşanan yangınlar sonrası zarar gören alanlarda yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları ve yabani hayvanlar için mama bıraktı.

Manavgat'ta 75 bin hektar ormanlık alanla, tarım arazileri, ev ve iş yerlerinin zarar gördüğü, 10 günde söndürülen Türkiye'nin en büyük orman yangını sonrası yaraların sarılması için çalışmalar devam ediyor. Yangından etkilenen 45 mahallede 2 bin 500 afetzedeye psikososyal destek verildi. 160 aileye konteyner kuruldu. Hasar tespit çalışmalarında 1352'si ağır hasarlı olmak üzere 2 bin 164 binanın hasar gördüğü belirlendi.

Yangının söndürülmesinin ardından zarar gören alanlardaki orman canlıları da unutulmadı. Ülkü Ocakları Manavgat Temsilciliği üyeleri, sokak hayvanları ve yabani hayvanları için bölgedeki yabani hayvanların geçiş güzergahlarına yem bıraktı. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Manavgat Temsilcisi Yusuf Özçelik, yangın nedeniyle sokak ve yabani hayatttaki hayvanların zor günler geçirdiğini dile getirdi. Yangından önce sokak hayvanlarının mahallelerdeki atıklarla yaban hayvanlarının besin zincirindeki yiyeceklerle hayatlarını idame ettirebildiğinden bahseden Özçelik, "Şimdi hem sokak hayvanlarını hem de yaban hayatındaki canlıları en azından 1 sene çok zor bir süreç bekliyor. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı'nın 5 bin yıllık Türk tarih geleneğinden gelen 'canlıyı yaşat ki devlet yaşasın' mantığıyla canlılara yiyecekler dağıtıyoruz" dedi.

DHA