ÜLKER’DEN ‘BİRA’ TEPKİSİ

AK Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Osman Ülker son günlerde doğal afet ve salgın gibi acil durumlarda kullanılması gereken 21/B maddesinin pazarlık usulü ile bira alımı için kullanıldığı ile gündeme gelen Muratpaşa Belediyesi’ne tepki gösterdi.

AK Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Osman Ülker, geçtiğimiz gün Muratpaşa Belediyesi’nin acil durumlarda kullanıma sunulan 21/B maddesinin pazarlık usulü ile bira alımı için kullandığının ortaya çıkması üzerine konu ilişkin açıklamalarda bulundu. İlgili maddenin doğal afet, salgın hastalıklar, can ve mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen durumlarda kullanılması gereken bir madde olduğunu ifade eden Ülker, “Bir gazetenin gündeme getirdiği bu konu ile ilgili sosyal medyada birçok paylaşım olmuş. Muratpaşa Belediyesi de resmi hesabından açıklamalarda bulunmuş. Çevre CHP belediyeleri de konuyu farklı açılara çekerek destek mesajları yayımlamış.  Bu konuda gündeme getirilen insanların sahilde içtiği bira ve yaşam tarzları değildir. Bu konuyu netleştirmek istiyoruz. Bizim bahsettiğimiz çok önemli durumlarda kullanılması gereken maddenin pazarlık usulüne tabi tutulup ihaleye çıkarılmadan uygulanmasıdır. Belediyecilikte bir ihale yapılıyorsa bunun belirli mevzuatları vardır. Siz kalkıp acil durumlarda kullanılacak bir madde ile salgında dezenfektan ve maske alsanız bunu anlarız. Ama ortada bir durum yokken böyle bir madde ile alım yapılması, acil stok yapılması yanlış bir harekettir. Bu konunun incelenmesi gerekiyor” diye konuştu.

“HAKSIZ REKABET ORTAMI YARATACAK”

Öte yandan Ülker alkollü içecek ve diğer tüketim ürünlerinin belediyeler tarafından satılmasının da haksız rekabet ortamı oluşturduğunu belirterek, zamanla esnafı olumsuz etkileyecek bir ortamın oluşacağını kaydetti. Ülker, herkesin yaşam tarzını hoşgörü ile karşıladıklarını vurgulayarak,  “Bizler için oluşturmak istenen algının ötesinde bizim kimsenin yaşam tarzına hoşgörüsüzlüğümüz yok.  Bu tarz konuların sosyal medya da tiye alınması da hoş değil. Bu konu ötesinde elbette gülüp, eğlenilir espri yapılır. Ama işin belediyecilik kısmında bir ihale yapılıyorsa bunun kuralları vardır. Sanırım CHP belediyeleri bir boşluk içerisinde yoksa bu konuyu böyle değerlendirmemek lazım. Biz bardak kırılmadan önlemler alınsın diye bu konuları konuşuyoruz” dedi.

“MURATPAŞA GÖZDEN ÇIKARILMIŞ GİBİ”

Yapılan uygulamanın usulüne uygun gerçekleştirilmesi gerektiğine dikkati çeken Ülker, “Sürekli mazeret üretilecekse siyaset yapmanın anlamı yok. Bırakın işi ehli yapsın. Bu ülkede bu işi sizden çok daha iyi yapanlar var. Biz AK Parti olarak hayatın her alanında alt yapıdan, imara, kütüphanelerden oyun parklarına belediyeciliğin nasıl yapıldığını kısa bir tur ile belediye başkanımıza gösterebiliriz.  Bu dönemde başta Muratpaşalı vatandaşlarımıza ve belediye ekibine Allah kolaylık versin. Zor bir belediyecilik dönemindeyiz. Büyükşehir hedefi olan ve her yerde bunu dile getiren bir başkanımız var. Muratpaşa’yı gözden çıkarmış gibi davranıyor. Bu da ilçemize vatandaşlarımıza yansıyor. Hizmet, eser ve sosyal belediyecilik anlamında hiçbir şey göremiyoruz. Keşke bugün daha iyi işler yapılsa da usülsüz bira ihalesini değil onları konuşsak.”

“USULSÜZ İHALELERLE BELEDİYECİLİK YAPILMAZ”

Bir diğer yandan Muratpaşa’da odaklanılması gereken birçok sorun olduğuna da değinen Ülker, “Bu ay ki meclisimizin 6’ncı maddesinde Muratpaşa Belediyesi’ne ait tüm otoparkların Muratpaşa Belediyesi Spor Kulübüne devri değerlendirildi. Bu devir ile bölgede bulunan otoparklar özel işletmeye dönüşecek ve içlerine büfe yapıp kiraya verebilecekler. Muratpaşa Belediyesi bira konusuna ilişkin ‘Akdeniz’in eşsiz manzarasının tadını çıkarmak isteyenleri bekleriz’ diye açıklamada bulunmuştu. O sahilin keyfini nasıl çıkaracağız? Arabamızı park edemeyeceğiz, yürüyüş yapamayacağız, sahili büfelerle dolduracağız, esnafı rahatsız edeceğiz. Melese burada vatandaşın ne yiyip içtiği değil bizim yaşam alanlarını doğru planlamamız. Belediyeciliği doğru planlamazsak hiçbir esprinin önemi kalmıyor. Biz bunu dile getirdiğimizde ise sanki insanların yaşam alanlarına, özgürlüğüne bir müdahalemiz var gibi algı oluşturulmaya çalışılıyor. Siyaset ve belediye ciddiyet ister.  Usülsüz ihalelerle, belediyecilik yapılmaz. Yoksa biz de Akdeniz’in manzarasının keyfini dostlarımızla çok güzel çıkarıyoruz. Başkanımıza da doğru belediyecilik anlayışı ile bu keyfi birlikte çıkarmaya davet ediyoruz. Biz her iki konunun da takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından Ülker sosyal medya hesabından “Rencide edilmesi gereken yaman çelişkiler var hayatta” açıklaması ile CHP’nin tarihi geçmişinde gündeme oturmuş bir dizi olayın görsellerini paylaştı.