Ülker: Bambus'ta boğulursunuz

Muratpaşa Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclisi’ne Bambus Koyu (Plajı) krizi damgasını vurdu. CHP Grup Sözcüsü Canan Keleş’in Bambus Koyu ile ilgili sözlerine karşılık AK Parti Meclis Üyesi Osman Ülker, “Bu konuyla ilgili en son konuşacak olan Muratpaşa Belediyesi’dir. Bambus Koyu’nu konuşursak, orada boğulursunuz” yanıtını verdi.

Muratpaşa Belediyesi ve Bambus Koyu’nun ihalesini alan şirket ortakları arasında dava süreci devam ederken kriz çıkmıştı. İlçe belediyesi plajı halka açmak için çalışmalar yürütürken şirket ortakları ise bu çalışmaların hukuksuz olduğunu ileri sürdü. Dava süreci devam ettiği için plajın girişinde vinç eşliğinde nöbet tutan şirket ortakları ile belediye yetkilileri arasında gerginlik sürerken Bambus Plajı konusu Muratpaşa Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda gündeme geldi. 18 gündem maddesini görüşüldüğü Muratpaşa Belediye meclisine CHP Grup Sözcüsü Canan Keleş başkanlık yaptı. Gündem konuşması sırasında Bambus Plajı ihalesinin hukuksuz olduğu gerekçesi ile iptal edildiğini belirterek iktidarı ve bakanlığı eleştirel sözlerde bulunan Keleş’e AK Parti Meclis Üyesi Osman Ülker yanıt vererek, “Bambus Koyu’nu konuşursak Bambus Koyu’nda boğulursunuz” dedi. 


ÜLKER YAŞANANLARI ANLATTI 
Keleş’in eleştirel sözleri üzerine gündem dışı söz alan Osman Ülker, Bambus Koyu’ndaki ihale hakkında mecliste yaşanan süreci Lider Gazete’ye anlattı. Ülker konuşmasında, “Bu ayki meclise CHP Grup Sözcüsü Canan Keleş başkanlık yaptı. Bambus Plajı ile ilgili ihalenin hukuksuzluk yapıldığı gerekçesi ile iptal edildiğini, hükümetin hataları olduğunu ilgili bakanlığın temsilcilerin hatalı olduğunu hukuksuz iş yaptıklarını, belediye talep etmesine rağmen Kıyı Kanunu’na rağmen belediye vermediklerini söyledi. Ben de söz aldım. Bambus Koyu’nda bu konulara girmemeleri gerektiğini ve eğer girerlerse Bambus Koyu’nda boğulacaklarını dile getirdim” ifadelerine yer verdi.  


“BİRİ HUKUKSUZ DİYOR BİRİ İHALEYE GİRİYOR”
Mecliste yaptığı konuşmada Bambus Koyu’nda görülmesi gereken iki tane ihale olduğunu belediyenin birine itiraz ederken diğerine itiraz etmemesine dikkat çeken Ülker, “Bambus Koyu’nda iki ihale var iki farklı şahıs şirketi aldı. Birine belediye dava açıyor diğerine dava da açmıyor ve iptal kararı da çıkartmıyor. Çünkü diğer ihaleyi alan CHP’li meclis üyelerinin 3 ortağı olan şirket var. Bambus Koyu ile ilgili en son konuşacak olan siyasi parti CHP’dir. En son konuşacak olan belediye Muratpaşa Belediyesi’dir. Bambus Koyu’nu konuşursak, Bambus Koyu’nda boğulur bunlar” şeklinde konuştu.