ULAŞIMDA HES SÜRESİ DOLUYOR

Antalya'da koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında daha sağlıklı toplu ulaşım için HES kodu ile Antalyakart'ın eşleştirilmesine yönelik 22 Ocak Cuma gününe kadar uzatılan süre bugün sona eriyor.

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında karantinada bulunması gereken vatandaşların şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanmalarını engellemek amacıyla İçişleri Bakanlığı'nın salgınla mücadele kapsamında çıkardığı genelge ve Antalya Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereğince başlatılan toplu ulaşımda HES Kodu uygulaması entegre süresinin son gününe gelindi. Halen kartlarına HES kodu eşleştirmesi yapmayan vatandaşların bu işlemi bugün gerçekleştirmesi gerekiyor.

İŞLEM YALNIZCA İNTERNET ÜZERİNDEN

Koronavirüs ile mücadele kapsamında yapılan Antalyakart ve HES Kodu eşleştirme işlemi yalnızca hes.antalyakart.com.tr internet sitesi üzerinden yapılabiliyor. İnternet sitesinde HES kodunu, T.C kimlik numarasını ve Antalyakart numarasını veya toplu taşımada kullandığı temassız kredi kartı numaralarını doldurarak basit bir şekilde eşleştirme işlemini gerçekleştirebiliyor.

HABER MERKEZİ