ULAŞIMA ZAM GELİYOR

Geçtiğimiz gün Alanya Otobüsçüler Odası Başkanı Doğan Bacak, ulaşıma zam geldiğini açıklarken, Antalya Otobüsçüler Odası Başkanı Yasin Arslan, henüz netleşen bir şeyin olmadığını ifade etti. Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanı Nurettin Tonguç ise, zam talebine olumlu yaklaştıklarını belirtti. Vatandaş ise alınacak olan zam kararına oldukça tepkili.

Yapılacak yeni zamla birlikte tam biletin fiyatı 4 lira olması bekleniyor. Normal bir vatandaşın sadece işe gidip gelirken toplu ulaşımı kullandığı takdirde aylık ortalama 240 lira gideri olacak. Bu maddi yükten dolayı vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi’ne oldukça tepkili.

Antalya’da toplu ulaşıma yapılan zammın üzerinden 8 ay bile geçmeden Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı halk otobüslerine yine zam geliyor. 2020 yılının aralık ayında toplu ulaşıma yüzde 14 zam yapılmıştı. Gelen zamma vatandaşlar tepki göstermişti. Alanya Minibüsçüler, Servisçiler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Doğan Bacak, geçtiğimiz gün sosyal medya hesabından, pazartesi günü itibariyle ulaşıma yeniden zam geleceğini belirtti.  Bu açıklamanın ardından Antalya Otobüsçüler Odası Başkanı Yasin Arslan, “Henüz netleşen bir durum yok. Pazartesi günü Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile bir toplantımız olacak. O toplantının sonunda neticeye kavuşacağımızı inanıyorum. Doğan Bacak’ın böyle bir açıklama yapmasını anlamış değilim. Zam kararı çıkarsa ben açıklarım” dedi.

BÜYÜKŞEHİR OLUMLU BAKIYOR

Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanı Nurettin Tonguç ise, otobüsçü esnafının taleplerini dinlediklerini belirtti. Tonguç, “Otobüsçü esnafımızın sıkıntılarını biliyoruz. Sıkıntıları çözüme kavuşturma açısından çalışmalarımız sürüyor. Pazartesi günü bir kez daha toplantı yapacağız. Zam taleplerine karşı tavrımız olumlu yönde. Pandemiden önce günlük yolcu sayısı 370 binleri buluyordu. Şuan yasakların kalkmasına rağmen ortalama günde 200 bin yolcu sayısında kaldık. Bu durumda esnafımızın zorlandığını görüyoruz. Gerekeni yapacağız” dedi.

VATANDAŞ OLDUKÇA TEPKİLİ

Pandemi döneminde yapılan ilk zamlara oldukça tepki gösteren Antalyalılar tekrar zammın gündeme gelmesi sonrası adeta isyan etti. “Pandemi döneminde bize yapılanları unutmayız” diyen vatandaşlar, “Nedir bu çektiğimiz? Halk otobüslerine bizimle dalga geçer gibi sürekli zam yapılıyor. Bir yandan pandemi, bir yandan yangınlarla uğraşıyoruz. Büyükşehir Belediyesi daha yılı dolmadan otobüslere zam yapıyor. Zaten çok pahalıydı. Bu vicdansızlıktır” dediler.

YOLCULUK ATEŞ PAHASI OLDU

Yeni zammın oranı ise yüzde 15 civarı olması bekleniyor. Bu zamlarla birlikte normal bir vatandaşın işe gidip gelmesi bile ateş pahası oldu. Tam bilet fiyatının 4 lira civarı olacağı konuşulurken,  sadece işe gidip gelmek için bir vatandaşın günde 8 lira harcaması gerekiyor. Aylık ortalama 240 lira civarında bir ulaşım gideri olan vatandaşı. Zor günler bekliyor.