ULAŞIM ZAMMINA VATANDAŞ TEPKİSİ

Antalya kent merkezinde toplu taşıma esnafının talebi üzerine ulaşım ücretlerine yüzde 12 zam geldi. Zamla birlikte 3 lira 65 kuruşu olan toplu taşıma ücreti 4 lira 10 kuruşa yükseldi. Antalyalı vatandaşlar gelen zamlara tepki gösterdi.

Koronavirüs tedavisinin ardından aralık ayında göreve başlayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e, UKOME zam talebinde bulundu. Böcek’in kararı imzalamasıyla toplu taşıma ücretlerine yüzde 15 zam uygulandı. 9 ay aranın ardından geçtiğimiz gün toplu taşıma ücretlerine bir zam daha geldi. Antalya kent merkezinde toplu taşıma esnafının talebi üzerine ulaşım ücretlerine yüzde 12 zam yapılması kararı alındı. Zamlı tarifeyle birlikte 3.65 liralık tam ücret yüzde 4 lira 10 kuruşa çıkarıldı. 2 lira 10 kuruş olan öğrenci ücreti 2 lira 40 kuruşa, 3 lira 15 kuruş olan emekli ücreti ise 3 lira 65 kuruşa çıkarıldı. Vatandaşlar gelen zamlara tepkili.

“HAYAT ÇOK PAHALI ARTIK”

Toplu ulaşıma gelen yüzde 12’lik zamma vatandaşlar tepki gösterdi. Emekli birisi olarak gelen zam karşısında zorlandığını ifade eden Emine Korkmaz isimli vatandaş, “ Böyle bir zammın gelmemesi gerekiyordu. Hayat çok pahalı artık. Emekli olarak geçinmekte çok zorlanıyoruz. Emekli olarak yetişemiyoruz. Benim dört çocuğum var. İkisi üniversiteye gidiyor diğerleri liseye gidiyor. Biz eşimle ay sonunu zor toparlıyoruz. Birde üstüne ulaşıma da gelen zam bizi çok kötü etkiliyor” diye sitem etti.

GİT-GEL 10 LİRA

Sadece çarşıya gidip gelmesinin 10 lirayı bulduğunu belirten Aysel Aydın ise, “Asgari ücretle geçim sağlıyorum. Her gün yeni bir zam haberiyle uyanıyoruz. Şimdi işe gidip gelirken günlük 10 lira yol parası vereceğim. Aylık en az 200 lira benim cebimden yol parası gidecek. Vatandaşı kimse düşünmüyor. Yaptıkları zam hiç adil değil vatandaşı kimse düşünmüyor diye sitem etti. Aydın, “Allah’a şükür benim işim var ben çalışabiliyorum. Ancak işsiz olan çok fazla vatandaşımız var. Her gün zam geliyor. Yakında nefes almak için bile para isteyecekler” dedi.