ULAŞIM SORUNUNA 'METRO' FORMÜLÜ

Lider TV’de yayınlanan Ahmet Demir’in moderatörlüğünü yaptığı Dobra Dobra programının bu haftaki konuğu, Avukat Nizamettin Sağır oldu. Programda Antalya’nın çıkmaza giren ulaşım sorununu değerlendiren Avukat Sağır, “Antalya’nın nüfus artışı dikkate alınarak, şehrin ana arterlerinde yer altı metrosuna ihtiyaçlarımız var” dedi.

Lider TV’de her hafta siyasetin kalbinin attığı Dobra Dobra programının bu haftaki konuğu, Avukat Nizamettin Sağır oldu. Programda Antalya siyasetinden Türkiye siyasetine, gündem konularından siyasi partilere, ekonomiden ulaşıma kadar birçok konu konuşuldu. Antalya ulaşımında yaşanan sorunlarla ilgili, iki yıl önce Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel, Antalya’daki trafikte 2 sene sonra kuş uçamaz hale geleceğini açıklamıştı. Siyasetçi Sağır’dan, Türel’i destekleyici açıklamalar geldi.

TÜREL’İN ULAŞIM AÇIKLAMASI

Antalya’da kangren haline gelen ulaşım sorunu her geçen gün artarak devam ediyor. Antalya’da, toplu ulaşımda hat sorunları, sabah ve akşam saatlerinde trafiğin tıkanması, bisiklet ve kaykay gibi alternatif ulaşım araçlarını tercih edenlerin trafikte zorlu anlar yaşaması ve toplu ulaşımı kullanmak isteyen vatandaşların otobüs seferlerinin yetersizliği gibi birçok sorun halen çözüme kavuşmayı bekliyor. Konuyla ilgili, iki yıl önce yaptığı konuşmada Antalya trafiğinin 2 sene sonra kilitleneceğini söyleyen Menderes Türel, “Her sene Burdur nüfusuna yakın 150-200 bin araç giren bir trafik, 2 sene sonra kuş uçamaz hale gelecektir. Yeni kavşaklar ve yollar açılmadığı takdirde en geç 2 sene sonra Antalya trafiği, tam bir keşmekeşe dönecek ve kilitlenecektir” şeklinde açıklamıştı.

METROYU HAK EDİYOR

Programda konuşan Avukat Sağır’dan ise Türel’i destekleyen nitelikte açıklama geldi. Avukat Sağır, “Antalya Türkiye’nin en hızlı şehirlerinden bir tanesi. Bu kadar hızlı büyüyen bir şehrin, ulaşım sorunlarının da hızla artacağı, mevcut yollarında yetmeyeceği herkesin anlayabileceği bir gerçekti. Antalya’nın nüfus artışı dikkate alınarak, şehrin ana arterlerinde yer altı metrosuna ihtiyaçlarımız var. Antalya trafiğini ne tramvay yolları, ne de alt geçit üst geçit çözer. Antalya, Türkiye ekonomisine çok ciddi katkılar sağlıyor. Bu şehir metroyu hak ediyor. Antalya’da ulaşımla ilgili geçmişte de yapılmadı, şimdi de yapılmıyor. Aspirin çözümlerle idare ediyoruz. Antalya’nın merkezinde trafiği çıkmaza sokan şeylerden bir tanesi de, hastaneler merkezde. Özet olarak planlama yok” ifadelerini kullandı.

YEREL YÖNETİMLERDE SAADET ZİNCİRİ

Antalya’daki yerel yönetimleri değerlendiren Siyasetçi ve Avukat Nizamettin Sağır, “Antalya yerel yönetimlerde bir saadet zinciri vardır. Antalya siyaseti çok sıkıntılı bir siyasettir. Çok uzun zamandır kalıcı bir siyasetçi yetiştirilmemiştir. Birkaç tane siyasetçi yetiştirilmiştir. Bunlardan bir tanesi AK Parti Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü’dür, kalıcı bir siyasetçi olma yolundadır. Yine AK Parti’den Mustafa Köse, partisine muhalif olmama rağmen iyi bir siyasetçidir. Bir diğer iyi siyasetçi de Cumhuriyet Halk Partisi’nden Muratpaşa Belediyesi Başkanı Ümit Uysal’dır. Bu arkadaşlar güzel şeyler üretiyorlar, görevlerini yerine getiriyorlar” diye açıkladı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ATIL VAZİYETTE

CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni değerlendiren Avukat Nizamettin Sağır, “Büyükşehir Belediyesi’nde hangi icraatler var? Bana birisi 3 sene içerisinde Büyükşehir Belediyesi’nde şöyle bir icraat yapıldı desin. Muhittin Başkan’ın sağlık sorunlarından dolayı oluşan boşlukta, belediyenin bürokratların eline geçmesi gibi bir sonuç ortaya çıkardı. Antalya Büyükşehir Belediyesi beceriksiz bürokratların elinde atıl bir vaziyette. Mecliste kendi partisinden desteği olmayan, kendi partisiyle tartışan bir belediye yapısından bahsediyoruz. İşi bilmeyen bürokratların elinde oyuncağa dönmüş bir belediye var” dedi.

ANTALYA EKONOMİSİ AÇIKLAMASI

Antalya’nın ekonomisinin sahipsiz kaldığını söyleyen Avukat Sağır, “Antalya, Türkiye’nin ekonomisi açısından 2’nci en büyük şehridir. Antalya hem turizmin hem de tarımın başkentidir. Bu şehrin limanını Antalyalı iş insanları bir araya gelerek veya Antalya’daki meslek örgütleri bir araya gelerek işleteceğine Katarlı bir firmaya verildi. Muhalefet olanlardan da iktidar olanlardan da ses çıkmadı. İkinci olarak orman yangını felaketi yaşadık. Yanan alanlardaki ağaçlar kesilerek kereste, gelir elde ediyoruz. Burada 70 milyon liradan bahsediyoruz. Bu gelir, ‘Öncelikli olarak orman yangınlarını engelleyecek uçaklara harcanmalı’ diye bir kanun teklifi veren Antalyalı bir siyasetçi var mı? Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Gündoğmuş’ta uçaklar gelsin diye ağlıyordu, yalvarıyordu. Bununla ilgili bir teklif, önerge getiren olmadı” diye konuştu.