ULAK Haberleşme, 6G alanında 113 patent başvurusu yaptı
ULAK Haberleşme AŞ (ULAK), 6G teknolojilerine odaklanarak bu alanda 113 patent başvurusunda bulundu.
ULAK Haberleşme AŞ (ULAK), 6G teknolojilerine odaklanarak bu alanda 113 patent başvurusunda bulundu.
Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre, ULAK ticari şebeke operatörlerinin kullandığı mobil ve geniş bant haberleşme sistemlerine yönelik yerli ve milli ürünlerle Türkiye'nin iletişim teknolojilerine katkı sağlıyor.
6G teknolojilerine odaklanan ULAK, bu alandaki patent
başvurularını her geçen gün artırırken, AR-GE çalışmaları neticesinde şimdiye
kadar 6G alanında 113 patent başvurusunda bulundu.
Bu başvuruların 30'u Patent İşbirliği Anlaşması (PCT)
kapsamında uluslararası düzeyde yapılırken, 7'si ABD'ye, 76'sı ise ulusal
patent başvurusu olarak kaydedildi.
Ayrıca bugüne kadar 27 patent tescil edildi. Biri ABD Patent
ve Marka Ofisi (USPTO) tarafından, 26'sı ise Türk Patent ve Marka Kurumu
tarafından onaylandı.
ULAK'IN 6G
TEKNOLOJİSİ İÇİN AR-GE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
ULAK AR-GE ekibi, akademik geçmişleri ve güncel
standartlaşma çalışmaları doğrultusunda buluş geliştirme çalışmalarına
yöneliyor.
Şirket, 6G teknolojisinin geliştirilmesine yönelik yapay
zeka, karasal olmayan ağlar, kanal kontrol mekanizmaları, çoklu erişim
teknikleri, hücresel olmayan ağlar, Radyo Erişim Ağı (RAN) teknolojileri ile AR-GE
çalışmalarını sürdürüyor.
Bu çalışmalar sonucunda Standarda Esas Patentler (SEP)
olarak adlandırılan, 6G teknolojisinin standartlarını belirleyecek patentler
üretmek şirketin hedefleri arasında yer alıyor.
ULAK, üniversiteler ve akademisyenlerle kurduğu işbirlikleri
sayesinde teknoloji geliştirme ve patent alma süreçlerini eş zamanlı olarak
yürütüyor. ULAK Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları ekibi, patent portföyünü
yönetirken aynı zamanda fikri mülkiyet haklarını koruma, ticarileştirme ve
bunlarla ilgili çalışmalar yürütüyor.
AA
Türkiye’nin en büyük uzay, havacılık ve teknoloji festivali TEKNOFEST’in, Antalya’da düzenlenen Teknoloji Yarışmaları büyük bir coşkuyla tamamlandı. Yarışma sonunda 'En'ler mansiyon ödülleri sahiplerini buldu.
Antalya'da, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından TEKNOFEST kapsamında gerçekleştirilen ve siber yetenekleri bir araya getiren uluslararası ‘HackMasters Yarışması’ kazananı Azerbaycan takımı BHOSWARE takımı oldu.
Antalya'da TEKNOFEST kapsamında gerçekleştirilen "Fikir Maratonu Yarışması" başladı.
Antalya’daki Anfaş Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde devam eden dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknofest, teknoloji dünyasının merakla beklediği birçok yeniliği sergilemeye devam ediyor.
Antalya’da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) Akdeniz Teknoloji Yarışmaları finali, ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde devam ediyor. Festivalin ikinci gününde, Türkiye’nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever, gençlerle bir araya geldiği bir söyleşi gerçekleştirdi.
T3 (Türkiye Teknoloji Takımı) Girişim Merkezi Koordinatörü ve TEKNOFEST İcra Kurulu Üyesi İrem Bayraktar Aksakal, festivalde yer alan girişimlerin, özellikle lise ve üniversite seviyesindeki projelerin girişime dönüşmesi için çaba gösterdiklerini belirterek, “TEKNOFEST'ten başarı hikayeleri çıkmaya başladı. Önümüzdeki yıllarda da kat ve kat artacağına inanıyorum” dedi.
Antalya ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen TEKNOFEST Final Yarışmaları kapsamında gençlerle buluşan Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, “Devletimiz, insanlı uzay projeleri kapsamında yeni projeleri değerlendirmeye devam ediyor. Alınan kararlar halkımızla paylaşılacak” dedi.
Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST kapsamında düzenlenen teknoloji yarışmaları Antalya ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde başladı.
TEKNOFEST Akdeniz kapsamındaki 49 ana kategori, 127 alt kategoride düzenlenen yarışmalara toplam 1 milyon 650 bin yarışmacı başvurusu alınırken, Antalya’da düzenlenecek olan 25 teknoloji yarışmasına ise 1 milyon 500 binin üzerinde yarışmacı başvuruda bulundu.
Antalya’nın Akseki ilçesinde Şahinler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Samet Girgin, yaz tatilinde eczanede çıraklık yaparak kazandığı para ile hayalindeki projeyi hayata geçirerek, hurdalıktan topladığı malzemelerden enerjisini güneşten alan 65 kilometre menzilli araç yaptı.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz