UKRAYNALI YÜZÜCÜYE ANNE DESTEĞİ

Savaştan kaçıp geldiği Kepez'de Paralimpik Avrupa Yüzme Şampiyonası'na hazırlanan Ukraynalı milli yüzücü Oleksii Virchenko'ya desteklerini sunan tekvandocu kadınlar, duygulu anlar yaşayan sporcuya sarılarak göz yaşı döktü.

Ailesini bırakmak zorunda kalarak Antalya'ya gelen Ukraynalı Paralimpik Milli Yüzücü Oleksii Virchenko'yu ziyaretlerinde desteklerini sunan tekvandocu kadınlar, Lizbon'da yapılacak Avrupa Yüzme Şampiyonası'na hazırlanan sporcuya duygulu anlar yaşattı. Sponsor olan Kepez Belediyesi'nin Adnan Menderes Tam Olimpik Yüzme Havuzu'nda antrenman yapan Virchenko'yu, Kepez Belediyesi Spor Kulübü'nün lisanslı tekvandocuları kadınlar ziyaret etti. Kadınlar adına Tekvando Antrenörü Derya Uyankaya, Virchenko'ya kulübün forması ile atkısını verdi.

ANNELER SARILARAK TESELLİ ETTİ

Tekvandoculardan Rus uyruklu Viia Admaeva ve Kırgızistan uyruklu Nurzade Beyşenbekkızı, Virchenko ile ortak dilleri olan Rusça konuşarak sohbet etti. Yüzücü Virchenko, kadınlara ikiz kardeşinin ve babasının ülkesini savunmak için görevlendirildiğini, en yakın arkdaşının öldüğünü anlatırken göz yaşı döktü. Vandallığın, hırsızlığın ve tecavüzlerin olduğu ülkesinde neden bunların yaşandığına hala anlam veremediğini ifade eden Virchenko ağlarken, Rus Admaeva ile Kırgız Beyşenbekkızı sarılarak teselli etmeye çalıştı. Ardından Türk kadınlar tek tek Virchenko sarılarak, herhangi bir ihtiyaçlarında yanlarında olduklarını söyledi.

RUS ANNEDEN YEMEĞE DAVET

İki yıl önce Rusya'dan göç eden 5 çocuk annesi Admaeva, Virchenko'nun hikayesini öğrenince göz yaşlarına hakim olamadı. Tekvando öğrencisi Rus anne, ailesiyle tanıştırmak ve Antalya'da yabancılık çekmemesi için evine yemeğe davet etti. Virchenko'nun mayosu başta olmak üzere spor malzemelerini yanına alamadan Antalya'ya geldiğini öğrendiğini belirten Admaeva, "Rus arkadaşlarımdan yardım isteyerek, spor malzemelerini buraya getirtmeyi önerdim. Eğer bunu yapamazsak, spor malzemelerini buradan temin etmeye çalışacağımızı söyledim. Yaşadıklarını öğrenen her insanın duygulanmaması çok zor. Onu mutlu etmek için elimizden geleni yapmak istiyoruz" diye konuştu.

LİZBON'A GİDECEK

Çeşitli Olimpiyat ile Avrupa Şampiyonaları madalyaları olan Virchenko, 2 hafta önce açılan tahliye koridoruyla, Kiev yakınındaki Poltava şehrinden Kepez'deki teyzesi Lesia ve eniştesi Mehmet Şahin çiftinin evine yerleşti. Görme engelli ve milli sporcu olduğu için ailesinden gitmesine izin verilen tek birey olan Virchenko, yüzme havuzunda günde çift antrenman yapıyor ve spor salonunda çalışıyor. Savaş nedeniyle 2 ay yapamadığı antrenman eksikliğini tamamlamaya çalışan Virchenko, Lizbon'da 1 Haziran'da yapılacak şampiyona ile sesini dünyaya duyurmayı hedefliyor.

DHA