ÜCRETSİZ GEZİ PROJESİ

Aksu ilçesine bağlı olan Kundu turizm bölgesinde faaliyet gösteren tur teknelerinin kaptanları, maddi durumu yetersiz olan amatör balıkçılar için ve pandemi döneminin kahramanı olan sağlık çalışanları için ücretsiz gezi projesi başlattı

Antalya’nın turizm destinasyonlarından biri olan Aksu ilçesine bağlı Kundu bölgesinde faaliyet gösteren tur teknelerinin kaptanları tarafından amatör balıkçılık ile uğraşan vatandaşlar için ve sağlık çalışanları için ücretsiz gezi projesi başlatıldı. Maddi durumu yetersiz olduğu için kıyıdan olta atan amatör balıkçıkların farklı bir deneyim kazanması ve koronavirüs(kovid-19) döneminde uzun mesai saatleri içerisinde ailesinden uzak kalan sağlık çalışanlarının moral kazanması için böyle bir proje başlattıklarını ifade eden Tekne Kaptanı Ali İhsan Çağlar, bu doğrultuda ayda bir veya iki kere olacak şekilde belirli zaman dilimlerinde ücretsiz şekilde gezi planladıklarının altını çizdi.

AMATÖR BALIKÇILAR İÇİN AV GEZİSİ

Böyle bir projeye nasıl karar verdiklerinden bahseden ve sürecin detaylarını anlatan kaptan Ali İhsan Çağlar, bazı balıkçıların kıyıdan severek olta attıklarını fakat kimi amatör balıkçının maddi durumu el vermediği için ekipmansız bir şekilde bu hobiyi yapmaya çalıştıklarını belirtti. Bu vatandaşların gerçekten bu işi severek yaptıklarını anladıklarından dolayı bu doğrultuda Kundulu tekne kaptanları olarak bir gezi projesi başlattıklarını söyleyen Çağlar, “Bir tekneye girebilmenin en düşük ücreti kişi başı 100 TL, tabi doğal olarak yem ve ekipman gibi malzemeleri de aldıkları zaman ise fiyat iyice artıyor. Hobi amaçlı insanın kendisini motive etmesi için balığa çıkması gerçekten maliyetli oluyor. Biz de şöyle bir şey düşündük; ayda bir veya iki kere 10’ar kişilik gruplar halinde gezi yapmaya karar verdik” dedi.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARINA MORAL OLSUN”

Kendi ailesinde de sağlık çalışanı olduğunu belirterek, sağlık kahramanları için de bu proje kapsamında gezi yapmayı istediklerinin altını çizen Tekne Kaptanı Ali İhsan Çağlar, kovid-19 döneminde sağlık çalışanlarının ailelerinden uzak kaldığını ve morale ihtiyaçları olduğunu söyledi. Çağlar, “Bu doğrultuda bir turumu da sağlık çalışanları için yapmak istiyorum. Ayrıca önümüzdeki yaz dönemi içinde başka planlarımız var. Otizmli bireyler ve çocuklarımız yani engelsiz engelliler için de gezi organize etmeyi düşünüyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

AHMET ARĞILLI