UCİM, SDÜ'lü öğrencilerle bir araya geldi

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) ve Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Politikalar Topluluğu iş birliğinde akademisyenler ve öğrencilerle bir araya geldi.

Üniversite öğrencilerinin ve akademisyenlerin yoğun ilgi gösterdiği konferansta konuşan UCİM Akdeniz Bölge Sorumlusu Füsun Ergün Öztürk, çocuklarda yapılan ihmalin sonraki süreçte istimara neden olduğunu, her türlü ihmal ve istismarın ortaya çıkmasında ve çocukların korunmasında herkese büyük görevler düştüğünü belirtti. UCİM’in tanıtımını ve sahadan deneyimlerini aktaran Öztürk, Gençlerin UCİM ‘e umut ve enerji olduğunu belirterek, "Burada gençlerle olmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum” ifadelerini kullandı. 


ÇOCUKLARDA DİJİTAL BAĞIMLILIK

Konferansta konuşmacı olan bir diğer UCİM Akdeniz Bölge Sorumlusu Sosyolog Tuğçe Özcan ise UCİM’in verdiği ‘İhmal ve İstismarın Psikolojik\Hukuki Boyutu, Akran ve Siber Zorbalık, Çocuk Hakları’ gibi birçok eğitim içeriğinden bahsetti. Özellikle patenti UCİM’e ait olan dünyada ve ülkemizde ilk kez çocuklara beden güvenliğinin ‘Lego Setleri ile Bedensel Söz Hakkım’ verildiğine değinerek çocukların oyun oynarken bilinçlendiğini vurguladı. Özcan, çocukların dijital ortamlarda geçirdikleri vakitlerin sınırlandırılmasını ve ailelerin dijital okuryazarlıkla ilgili becerilerini geliştirerek çocukları sanal ortamlarda takip etmesi gerektiğinin de altını çizdi.


KONFERANSA YOĞUN KATILIM

Yoğun ilgi gösterilen konferansa, Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Şefika Eda Çiçek, Sosyal Politika Topluluğu Akademik Danışmanı ve Sosyal Hizmet Anabilim Dalı Doç. Dr. Tuba Yüceer Kardeş, Sosyal Hizmet Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Özal Çiçek, SDÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Dr. Yasemin Tarcan, Sosyal Hizmet Anabilim Dalı Arş. Gör. Eda Öner, Sosyal Hizmet Anabilim Dalı Arş. Gör. Hazal Ünal Tunç katıldı.