Üçağız’da herkes mutlu

Demre-Üçağız (Kekova) İskele ihalesinin iptalin ardından Demre Belediye Başkanı Fahri Duran ve ihaleyi alan Anadolu Shipyard Yönetim Kurulu Başkanı Sualp Ürkmez konu ile ilgili açıklama yaptı.

Antalya’nın turizm merkezlerinden Kekova bölgesinde köylülerin kullandığı Üçağız köyü iskelesi ve çevresi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından pazarlık usulüyle 10 yıllığına kira ihalesine çıkarılmıştı. Gelen tepkiler üzerine Demre-Üçağız (Kekova) İskele ihalesi iptal edildi.

Alınan kararın ardından Demre Belediye Başkanı Fahri Duran ve ihaleyi alan Anadolu Shipyard Yönetim Kurulu Başkanı Sualp Ürkmez konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.


“DEMRE İÇİN YARDIMCI OLAN HERKESE MİNNETTARIZ”

Demre-Üçağız (Kekova) İskele ihalesinin iptalinden son derece memnun olduğunu söyleyen Demre Belediye Başkanı Fahri Duran, “25 Haziran 2024 günü Üçağız iskelesi ile ilgili bir ihale yaşandı. İhalenin ilginç bir zamana verilmesi bizleri çok üzmüştü. Yapılan ihaleye Demre Belediyesi olarak Demre Hizmet olarak işlettiğimiz şirketimizle katıldık. İhaleyi bizim verdiğimiz 8 Milyon 200 bin lira karşılığına ihaleyi 27 milyona yatırımcı bir arkadaş aldı. Biz o ihaleyi kaybettikten sonra Üçağız ile iç içe olmak gibi bir projemiz vardı ve bunun için etkinlikler yaptık. Biz hep şunu söyledik bu iskele Üçağız halkının atasınındır. Bu iskele Üçağızlılarındır. Bu iskeleyi kesinlikle bırakmayacağız. İhale yapıldıktan sonra hukuksal olarak başvurularımızı yaptık. Hiçbir zaman Üçağız halkımızı utandıracak bir üslubun içinde olmadık. Bizim için değerli bir olguydu. Demre’nin menfaati söz konusu olduğu vakit siyaset biter. Dün itibariyle Üçağız İskelesi’nin ihalesi iptal edildi. Bu zaman zarfında bize katkı veren Milletvekillerimize, Çevre ve Şehircilik Bakanına ve kıymetli büyüklerimize ayrıca hatadan döndüğü için yatırımcı kuruluşa çok teşekkür ederim. Mutlu bir Demre için yardımcı olan herkese minnettarız” dedi.


“KEKOVA HALKI MUTLUYSA BİZ DE MUTLUYUZ”

İhalenin iptal kararının ardından ihaleyi kazanan Anadolu Shipyard Yönetim Kurulu Başkanı Sualp Ürkmez’de açıklama yaparak şunları söyledi, “Öncelikle belirtmek isteriz ki, Kekova halkı memnun ise bizde memnunuz. Yapılan açıklamaların yanlış anlamalara mahal vermemesi için bir kaç konunun Kekova halkı tarafından bilinmesi gerekmektedir. Öncelikle Anadolu Tersanesinin iştigal konusu iskele veya marina işletmeciliği değildir.  Kamuoyu tersanemizin iştigal konusunu gayet iyi bilmektedir. Dolayısı ile bu konuda “yatırımcı” tarifi şirketimiz ile bağdaşmamaktadır. Konu ihaleye ne için girdiğimiz belli Kekovalı dostlarımız tarafından bilinmektedir. Konu hakkında detay vermeye ihtiyaç bulunmamakla beraber, ihaleye giriş amacımıza ulaşmış ve ihalenin 3. Şahıslar tarafından kazanılmaması amacı gerçekleştirilmiştir. İhaleye 9 firmanın girdiğini ve rakibimizin 26.1 milyonluk teklifini 27 milyona arttırarak kazandığımızı da belirtmek gerekiyor. Çevre Bakanlığımızın park alanı açısından ihaleyi iptal etmek istemesi sonucunda hukuki haklarımız korunmadan tarafımızdan karar kabul edilmiştir. Kekova halkının kendi kaderini kendisinin çizmesi konusunda tam mutabakatımız olup gelecekte de halkın refahı ve yaşamı için gönüllerinden ne geçiyorsa o şekilde gerçekleşmesi bizi de memnun edecektir. Sonuç olarak ilk sözümüzü tekrarlıyoruz, “Kekova halkı mutluysa biz de mutluyuz” ifadelerini kullandı.