ÜÇ KAPILAR’DA ESTETİK MESAİSİ

Tarihi Kaleiçi girişinde bulunan yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelen Hadrianus Kapısı’na sabah 08.00 akşam 18.00 arası gelen güvercinler kent için adeta estetik mesaisi yapıyor

Turizm kenti Antalya'nın, en işlek yerlerinden olan Kaleiçi’nin girişindeki M.S. 130 yılında Roma İmparatoru Hadrianus'un Antalya'ya gelişi anısına yapılan Hadrianus Kapısı yerli ve yabancıların ilgi odağı olmaya devam ediyor. Halk arasında Üç Kapılar olarak bilinen ve kentin önemli simgelerinden olan Hadrianus Kapısı’nda tarihi güzelliğin yanı sıra her gün belirli saat aralığında gelen kuşlar vatandaşlara görsel şölen yaşatıyor.

AKŞAM OLUNCA YUVALARINA DÖNÜYORLAR

Turistlerin ilgisini çeken ve görenlerin fotoğraf çekmeden geçmediği 1890 yıllık Hadrianus Kapısı’ndaki güvercinler her gün sabah gelip akşam yuvalarına dönüyor. Güvercinlerin yem ve su ihtiyaçlarını karşılayan aynı zamanda kuşyemi satan arkadaşının yanına gelerek kuşlarla vakit geçiren emekli öğretmen Celal Eyüboğlu, “Yemlerin yarısını vatandaşa satıyoruz, yarısını da biz kuşlara veriyoruz. Kuşlar, sabah 08.00’de gelirler ve akşam 18.00’e kadar gitmezler. Onlar da burada güneşleniyorlar. Akşam olunca yuvalarına geri dönüyorlar. Burada adeta mesai yapıyorlar. Kentin güzelliğine de güzellik katıyorlar. Ben buraya arkadaşıma yardım etmek için geliyorum. Doğayı, kuşları çok seviyorum. Onlarla vakit geçirmek bana çok iyi geliyor” dedi.  

FATMA ARSLAN