UBER’E ERİŞİM ENGELİ KALKTI
Geleneksel taksi hizmetine alternatif olarak ortaya çıkan Uber erişim engeli getiren ilk derece mahkemesi kararının İstinaf Mahkemesi tarafından kaldırılmasının ardından İstanbul’a geri döndüğünü duyurdu.

Geleneksel taksi hizmetine alternatif olarak ortaya çıkan Uber erişim engeli getiren ilk derece mahkemesi kararının İstinaf Mahkemesi tarafından kaldırılmasının ardından İstanbul’a geri döndüğünü duyurdu.
Uber'e Erişim engeli İstinaf Mahkemesi’nin kararına uygun olarak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) bağlı olarak faaliyet gösteren Erişim Sağlayıcıları Birliği (ESB) tarafından resmen kaldırıldı. Erişim engelinin kalkması ile Uber, Türkiye’de tekrar erişilebilir hale geldiğini ve faaliyetlerine sarı taksiler ile çalışarak devam edeceğini açıkladı.
TÜRKİYE’DE 4,5 MİLYON KİŞİ TARAFINDAN KULLANILDI
Uber’in yazılı yaptığı açıklamada, “Uber, İstanbul’da hizmet vermeye başladığı 2014 yılından itibaren, İstanbullular için popüler bir güvenli ulaşım seçeneği haline gelmiş ve Türkiye’de 4,5 milyondan fazla kişi tarafından indirilmiş ve kullanılmıştır. Erişim engelinin kalkması ile Uber uygulamasında UberTaksi hizmeti sunulabilecek. Uber uygulaması İstanbul’da 14 bin 500 taksi sürücüsü tarafından halihazırda kullanılmıştır” denildi.
Uber Twitter üzerinden ise şöyle bir açıklama yaptı:
“Uber’e Türkiye’de uygulanan erişim engeli mahkeme kararına uygun olarak bugün itibariyle resmen kaldırıldı! Tüm İstanbullulara tekrardan merhaba! #UberYeniden”
DHA
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 18 Nisan Cuma günü Antalya’da havanın açık ve az bulutlu geçeceği bekleniyor.
Akdeniz’in en büyük turizm merkezinin dünyaya açılan kapısı Antalya Havalimanı, terminal ve hava tarafı kapasitesini genişleterek yeni yüzüyle hizmet vermeye başladı.
Tarım ve Orman Bakanlığının taklit ve tağşiş listesi ile sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar listesi yenilendi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 17 Nisan Perşembe günü Antalya’da havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
Akdeniz Elektrik Dağıtım (AEDAŞ) planlı yatırım ve bakım çalışmaları kapsamında 17 Nisan Perşembe günü Antalya’daki 12 ilçede elektrik kesintisi yapılacağını duyurdu.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Antalya’da çocuklarla bir araya gelerek, hasret giderdi.
Antalya Bölge Liman Başkanlığı görevini yürüten Muhammet Alper Keçeli, görevinden ayrıldı. Keçeli’nin yerine Göcek Liman Başkanı V. Mustafa Ergüven atandı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 16 Nisan Çarşamba günü Antalya’nın hava durumu az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
Antalya’nın simge yapılarından olan Saat Kulesi’nin sürekli durması ve bir türlü doğru zamanı göstermemesi tepkilere neden oldu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 15 Nisan Salı günü Antalya’nın hava durumu açık ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz