Tütüncü’nün ilk hedefi ulaşım

Yörük Sanayici ve İş İnsanları Derneği (YÖRSİAD) tarafından ‘YÖRSİAD Buluşturuyor’ etkinliği düzenlendi. Etkinliğe konuk konuşmacı olarak katılan Kepez Belediye Başkanı Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü, “Bizim birinci önceliğimiz şehir içi ulaşım ve trafik düzenlemesi olacak” dedi.

Yerel seçimler öncesinde Yörük Sanayici ve İş İnsanları Derneği (YÖRSİAD) tarafından  ‘YÖRSİAD buluşturuyor’ etkinliği düzenlendi. Yerel seçimler öncesinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayları ile YÖRSİAD üyelerini buluşturmak amacıyla düzenlenen etkinliğe Kepez Belediye Başkanı Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü, YÖRSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Alper Oral, AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, dernek üyeleri katılım sağladı. Etkinlikte Antalya Büyükşehir Belediye başkanı seçilmesi durumunda yapacağı projeleri aktaran Başkan Hakan Tütüncü, “Biz Antalya’nın potansiyelini ön plana çıkararak, bu potansiyeli çok iyi değerlendirerek hep birlikte çalışıp katma değer üretebileceğimiz ve hep birlikte kazanacağımız bir şehir olma idealine doğru yürüyelim istiyoruz. Bizim birinci önceliğimiz şehir içi ulaşım ve trafik düzenlemesi olacak” şeklinde konuştu.


“İŞ BİLMEZLİĞİN FATURASINI ÖDÜYORUZ”

Antalya’da yaşanan sel felaketinin kente olumsuz etkileri olduğunu vurgulayan Başkan Hakan Tütüncü, “Son yağmurlarla oluşan baskın taşkın ve sel görüntülerinin Antalya'yı tanıtan görüntüler olmadığını ifade etmeliyiz. Mevcut yağmur suyu drenajlarını temizlemekten bile uzak bir idarenin ne kadar iş bilmezlik içerisinde olduğu ve bunun faturasını da hep birlikte ödemek durumunda olduğumuz aşikar. Birçok yerde artık sağlıklı içme suyuna ulaşmanın bile imkansız hale geldiği bir altyapı sistemi var. Ne acı değil mi? Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin vazifesi geçmişte olduğu gibi musluklardan içilebilir suyun aktığı bir Antalya’yı oluşturmaktır. Biz bu noktalarda çalışmalar yürüteceğiz” diye konuştu.


“2024 ANTALYA’SINA YAKIŞTIRAMIYORUZ”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı olan Muhittin Böcek’in bebek bezi ve mama dağıtımına ilişkin afişlerine eleştiri getiren Başkan Hakan Tütüncü, “Biz çocuk bezleriyle Büyükşehir Belediye Başkanı'nın aynı billboardlarda olduğu bir Antalya'yı 2024 Antalya’sına yakıştıramıyoruz. Sosyal yardımları bütün belediyeler yapıyor, bizim belediyelerimiz de çocuk bezi dağıtıyor, bizim belediyelerimiz de mama dağıtıyor. Bu tarz sosyal yardımları 15 yıl boyunca yapıyoruz. Bunlarla ilgili hiçbir reklam, tanıtım ve basında bir karelik fotoğraf yer almamıştır” ifadelerini kullandı.

 

ARAÇ DEĞİL İNSAN ODAKLI PROJE

Toplu ulaşımda yaşanan sorunlara ilişkin projeler geliştirdiklerini belirten Başkan Tütüncü, “Toplu ulaşımın ciddi manada düzenlenerek çalışan bir ekosistemin kurulması yoluyla trafik sıkışıklığının önündeki bazı engellerin aşılması için cadde ve sokaklarımızda araçların değil, insanların taşındığı bir ekosistemin kurulması konusunda da gerekli adımları atacağız. Eğitim ve kültürde sanatla ileri teknolojide de yepyeni fırtına açan çalışmalar yapacağız” şeklinde konuştu.

 “DESTEK OLMAYA HAZIRIZ”

YÖRSİAD’ın en önemli gündem maddesini yerel seçimlerin oluşturduğunu ifade eden YÖRSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Alper Oral, “Hakan Tütüncü'nün derneğimiz faaliyetlerine katkısı yıllardır artarak devam etmiştir. Devler gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak lazım ilkesinin gereğini seçildiği günden beri yerine getiren Hakan Tütüncü'nün Kepez'deki çalışmalarının daha iyisini ve hatta daha fazlasını seçilmesi durumunda Antalya'mızın tamamı içinde yapacağından hiçbir kuşkumuz bulunmamaktadır” diye konuştu.

Yerel seçimler sonrasında seçilecek olan başkana destek olacaklarını belirten Başkan Alper Oral, konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

“Antalya'mız şu anda gerek turizm, Gerek tarım ve gerekse de sanayideki büyümesiyle ülkemizin en büyük ve farklı özellikleri nedeniyle en önemli şehirlerinin başında gelmektedir. Sürekli olarak göç alan, milyonlarla ifade edilen turiste her yıl ev sahipliği yapan Antalya'mız, birçok yabancılığın da yerleştiği dev bir metropole dönüşmüş durumdadır. Ani, kontrolsüz ve plansız büyüme birçok sorunu da beraberinde getirmiş bulunmaktadır. Antalya'nın şu anda sizlerin de kabul edeceği üzere çözüm bekleyen birçok sorunu bulunmaktadır. Kanayan bir yara haline gelen şehir içi ve şehirlerarası trafik en önemli sorunlardan birisidir. Ana hatlarıyla diriltmeye çalıştığımız sorunlarla ve benzeri sorunlarla ilgili olarak seçilmesi durumunda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak sizlere büyük sorumluluk düşmekte olup bu sorumlulukların gereğini yerine en iyi şekilde getireceğinizden eminiz. Sorunların çözümünde biz de Antalya'nın en önemli sivil toplum kuruluşlarından olan YÖRSİAD ailesi olarak değerli başkanımıza ve ekibine destek olmaya ve yanında olmaya hazırız.”