Tütüncü Lider Haber Tv'de soruları yanıtladı

Lider Haber TV’nin ‘Seçime Özel’ programının konuğu Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü oldu.

Hakan Tütüncü'nün açıklamalarından öne çıkanlar:

Kepez’de 15 yıl evvel yola çıkarken biz Kepez’in temel problemlerin ne olduğunu tespit ettik. Hemşerilerimizin beklentilerin neler olduğunu teslim ettik. Ve çalışmalarımızı hemşerilerimizin beklentileri yönünde ilerlettik. Ve her seçim döneminde hemşehrilerimiz belediyeden ne bekliyor hangi hizmeti öne çıkarmamızı istiyorlar.ve enerjimizi nerelere odaklamamızı istiyorlar hep bu noktadan baktık. Bunu bilimsel yöntemlerle yaptık. Bu bilimsel yöntemler neticesinde ortaya koyduğumuz tabloya göre de o 5 yıllık periyodu şekillendirdik.

Şimdi Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığına hazırlanırken de ki bu birkaç ay öncesi başlayan hazırlıklar değil. 6 ay 1 yıl öncesi başlayan hazırlıklarda değil. Oldukça geçmişe dayalı bir evveliyatı olan çalışmalardır arz edeceklerim.

‘ŞEHİR İÇİ ULAŞIM VE TRAFİK SORUNU’

Bu çalışmalarda ortaya çıkan en önemli şikayet konusu Antalya Büyükşehir Belediyesi ile ilgili ‘şehir içi ulaşım ve trafik sorunu’. Ulaşım dediğimiz zaman bireysel araçların ulaşımından tutun toplu ulaşımlara kadar toplu ulaşım ağını geliştirecek yeni sistemlerin kullanılmasına kadar, yeni hatlar ilave edilmesine kadar birçok konuyu sayabiliriz. Trafik meselesinde de yeni yatırımların yapılması yeni altyapı çalışmalarının yapılması. Önceliğimiz bizim trafik ve şehir içi ulaşımı düzenlemek. Sadece Antalya merkezde değil bütün ilçelerimizin taleplerinindi bu yönde olduğunu gördük, görüyoruz ve dolayısıyla sadece merkez için projeler hazırlamadık ulaşımla ilgili bütün ilçelerle ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Göreve başlar başlamaz kolları sıvadığımızda ilk bizim ulaşım meselesini ele aldığımızı göreceksiniz.

“15 TANE YENİ YOL YENİ YOL AÇACAĞIZ”

Her geçen gün insan sayısında artış var şehrimizde. Her geçen gün araç sayısında artış var ve dolayısıyla yıllar yıllar geçtikçe araç sayısında ve a noktasından b noktasına  taşınacak insan sayısında meydana gelen artışa karşılık vereceğimiz bir trafik düzenlemesini yapabilmek için ihtiyaç duyduğumuz en temel şey yeni yollar açmak. Ve biz diyoruz ki 15 tane yeni yol yeni yol açacağız. Kepez Belediyesinde bu konuda çok tecrübeli bir belediye başkanı oldum ben. Bin 200 kilometre yeni yol açmış bir ekibiz biz 15 yılda. Yol açma hususunda mahir bir ekibe sahibiz.  

22 kavşak Antalya şehir merkezini çok rahatlatacak yatırımlar olacak. Bu yatırımlar AK Parti  belediyeler döneminde büyükşehire yapılmıştı e tabi 5 yıllık kesinti dönemini yaşadığımız için maalesef o  yıllık dönemde de Antalya nüfusu artmaya devam ettiği için bu yatırımlar olmadığı zaman biz trafiğin çilesini daha çok hissetmeye başladık. Antalya’da trafik çilesinin olmadığı bir gelecek vaadimiz bizim önümüzdeki 5 yıla dair en büyük vaadimiz. 5 yeni etap raylı sistemle mevcut raylı sistemler de onlara entegre etmek suretiyle ortaya harikulade çok güzel bir toplu ulaşım sistemi çıkaracağız. Antalya’nın trafiği rahatlama konusunda fevkalade bir başarı elde etmiş olacağız.

ALTYAPI SORUNU

Eskiden bu yağmurlar yine yağıyordu ama maalesef evlerimiz bu kadar sular altında kalmıyordu. Ama Büyükşehir bu problemlere çözüm üretmek yerine yeni yatırımlar yapmak yerine en kolay işi yapıyor problemleri ilçe belediyelerine fatura etmeye kalkıyor. O felaket günlerinin yaşandığı ortamda biz onu bir politik mesele haline getirmedik. Ama büyükşehir belediyesi meseleleri üstünden yansıtmak için hakkımıza girdiği noktada bizim buna cevap vermemiz gerekir. Bir büyükşehir belediyesiyseniz eğer suyla ilgili, atık suyla ilgili, yağmur suyu drenajıyla ilgili baskın ve taşkınla ilgili en önemli kurum büyükşehir belediye başkanlığıdır. Büyükşehir belediye kanunu açıktır.

Basiretsiz, öngörüsüz ve beceriksiz bir idarenin kendi üzerinden sorumluğu atmak için ilçe belediyelerine meseleyi yansıtmasının son derece yanlış olduğunu söylüyorum. Şimdi bizim altın çağımıza laf ediyorlar diyorlar ki ‘Kepez’de ne yaptı ki’ Kepez’de o kadar çok şey yaptık ki. Bu açıkçası çamur at izi kalsın mantığı.

PROGRAMIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ:

 https://fb.watch/q_-jsduSbV/