TÜTÜNCÜ’DEN ESNAFA SÖZ

550 dönüm alanda kurulan S.S. Antalya Esnaflar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetimini ziyaret eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kooperatif yöneticilerinin yol ve park isteğinin en kısa sürede yerine getirileceğine dair söz verdi

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçeye bağlı Gaziler Mahallesi’ndeki 550 dönüm alan üzerinde kurulan 274 dükkanın tamamlandığı, diğer dükkanların ise inşaat çalışmalarının devam ettiği Antalya Esnaflar Küçük Sanayi Sitesi’ni ziyaret etti. Tütüncü’yü S.S. Antalya Esnaflar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Avni Gümüş, Başkan Yardımcısı Ese Aydemir, Muhasip Üye Ahmet Karaboğa, Denetim Kurulu üyesi Mehmet Doğan ve esnaflar kapıda karşıladı. Kooperatif Başkanı Avni Gümüş ve esnafların, sanayi sitesinin yol sorunuyla ilgili görüşmek istemesi üzerine gerçekleşen ziyarette Tütüncü’nün yanında ilgili birim müdürleri ve bürokratlar da hazır bulundu. Antalya’nın tanınmış isimlerinden Abdurrahman Fırtına’nın da katıldığı ziyarette Şantiye Şefi Mehmet Ali Yıldız sanayi sitesiyle ve yapılması gerekenlerle ilgili Başkan Hakan Tütüncü ve ekibine bilgi verdi. Sanayi sitesinin bağlantı yolları olan 20’lik ve 30’luk yolların biran önce açılacağının sözünü veren Tütüncü ise, esnafların park isteğini de geri çevirmeyerek, planlarda mevcut olan park alanının da kısa sürede tamamlanacağını söyledi. Sanayi sitesinin kanalizasyon sorununun da dile getirildiği ziyarette Tütüncü, konuyla ilgili Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASAT Genel Müdürü ile görüşeceğini ifade etti.

“TOPLU İŞYERLERİ ÖNEMLİ”

S.S. Antalya Esnaflar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetimi ve esnaflarla önemli bir buluşmayı gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Burası, Kepez’in Aksu sınırında olan bir yer. Toplu işyerleri mantığıyla yapılan önemli projelerden birisi. Biz, toplu işyerlerini, sanayi sitelerini, esnaflarımızın bir araya geldiği sanayi çarşılarını şimdiye kadar hep destekledik ve teşvik ettik. Bundan sonra da böyle olacak. Bu bizler için, şehir için çok önemli” dedi.

“HEP YANLARINDA DURDUK”

Sanayi sitesinin ruhsatlarının 2013 yılında verildiğini ve dükkan inşaatlarının o tarihlerde başladığını hatırlatan Tütüncü, “Kooperatifimizin değerli başkanı Avni Gümüş, 2013 yılından itibaren bu sanayi sitesini birlikte var etmeye çalıştığımız bir büyüğümüz. Esnaflarımızın önünde yürüyen, onlara önemli katkılar sağlamaya çalışan bir abimiz. Ortaya koyduğu gayretlere belediye olarak biz her zaman karşılık verdik ve destek olduk. Belediye olarak hep yanlarında durduk. Bundan sonra da aynı tavrımızı sürdürmeye kararlıyız” diye konuştu.

YOL VE PARK SÖZÜ

7 yıllık süre içerisinde esnafların önünü açmaya ve sanayi sitesinin beklentilerini karşılamaya yönelik önemli adımlar attıklarını dile getiren Tütüncü, şunları dile getirdi: “Geçtiğimiz günlerde yaptığımız bir görüşmede bir takım sorunların ve problemlerin belediyemizle birlikte daha kapsamlı şekilde değerlendirmek gerektiğini gördük. Onun için bütün belediye bürokratlarımızı buraya getirdik. Kepez Belediyesi bugün burada. Ayrıntılı bir şekilde meseleleri görüşerek kararlar aldık. Sanayi sitesinin yeni bağlantı yollarının yapılması gerektiğini gördük. Bağlantı yollarıyla ilgili imar planları uygulamalarının yapılması, yolların açılması, site çevresindeki yolların yapılması ve yeşil alanların düzenlenmesi konusunda önemli adımlar attık. Arkadaşlarımıza gerekli talimatları verdik.” 

“KEPEZ VE ŞEHRİMİZE DEĞER KATACAK” 

Yerel yönetimlerin her zaman yerinde yapılmasından yana olduklarının altını çizen Tütüncü, “Yerel yönetim her zaman yerinde yapılır. Biz bunun için buradayız. Bundan sonra verdiğimiz talimatları Kooperatif Başkanımızla birlikte takip edeceğiz. Birlikte takip ettiğimizde de birlikte başarılara imza atmış olacağız. Sanayi sitesinin bir kısmı zaten tamamlanmış durumda. Diğer kısımlarının da biran önce tamamlanmasını, projenin bir bütün olarak sanayi esnafımıza ve şehrimize önemli bir değer olmasını temenni ediyorum. Her zaman yanlarında olacağız” şeklinde konuştu.

SANAYİ SİTESİ BÖLGEDE HAREKETLİLİK YARATTI

Ziyaretten ve desteklerinden dolayı Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile beraberindekilere teşekkür eden S.S. Antalya Esnaflar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Avni Gümüş ise, sanayi sitesinin bölgeye hareketlilik kazandırdığına dikkat çekti. Bölgede yaratılan istihdamın da önemli olduğunun altını çizen Gümüş, büyük araçların girip çıktığı sanayi sitesi için planlarda mevcut olan yolların acilen açılması gerektiğini vurguladı. Yaşadıkları sorunlara duyarsız kalmayan Başkan Tütüncü’nün sorunların çözümü için bütün ekibiyle birlikte gelmesinin hizmet anlamında önemli olduğunun altını çizen Gümüş, “Kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum. Hakan Başkan Kepez için bir şanstır” dedi.

HABER MERKEZİ