Tütüncü: Biz hizmet üretmeye geliyoruz

Lider Haber TV’de Fatma Arslan ve İbrahim Okumamış'ın sunumuyla yayınlanan 'Seçim Özel' programının konuğu, Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü oldu. Tütüncü, Antalya'nın geleceğine yönelik önemli projelerini açıkladı.

Trafik ve ulaşım meselesine odaklanan Tütüncü, şehir içi ulaşımı düzenlemenin birinci öncelikleri olduğunu belirtti. Antalya'nın tüm ilçelerini kapsayan projeler geliştirdiklerini ifade eden Tütüncü, “Trafik meselesinde de yeni yatırımların yapılması, yeni altyapı çalışmalarının yapılması birinci önceliğimiz bizim trafik ve şehir içi ulaşımı düzenlemek. Sadece Antalya merkezde değil bütün ilçelerimizin taleplerinin de bu yönde olduğunu gördük, görüyoruz. Dolayısıyla ulaşımla ilgili sadece merkez için projeler hazırlamadık bütün ilçelerle ilgili çalışmalarımızı tamamladık. İnşallah neler yapacağımızı çok iyi bilen bir ekiple, enerjik dinamik bir ekiple birlikte göreve başlar başlamaz kolları sıvadığımızda ilk bizim ulaşım meselesini ele aldığımızı göreceksiniz” dedi.

TOPLU ULAŞIMDA KALİTELİ HİZMET ANLAYIŞI

Toplu ulaşımı geliştirmeyi hedeflediklerini belirten Tütüncü, 5 yeni raylı sistemle mevcut sistemleri entegre ederek şehrin trafik yükünü hafifleteceklerini ifade etti. Kaliteli, konforlu ve erişilebilir bir toplu taşıma sistemi oluşturacaklarını vurgulayan Tütüncü, bu sayede Antalya'nın cadde ve sokaklarında insan taşımanın öncelik olacağını dile getirdi. Tütüncü “Her geçen gün insan sayısında artış var şehrimizde. Her geçen gün araç sayısında artış var. Dolayısıyla yıllar yıllar geçtikçe araç sayılarında ve A noktasından B noktasına taşınacak insan sayısında meydana gelen artışa karşılık vereceğimiz bir trafik düzenlemesini yapabilmek için ihtiyaç duyduğumuz en temel şey yeni yollar açmak. Ve biz diyoruz ki 15 tane yeni yol açacağız. Yol açma hususunda mahir bir ekibe sahibiz. Katlı kavşaklarla açtığınız bu yolları birbirine bağlarsanız aslında o açtığınız yollardan kesintisiz bir trafiği işletebilmek işte bu şekilde mümkün oluyor. Aynı zamanda toplu ulaşım sistemini de geliştirmeliyiz. Ve 5 yeni raylı sistemle, 5 yeni etap raylı sistemle birlikte mevcut raylı sistemleri de onlara entegre etmek suretiyle ortaya harikulade çok güzel bir toplu taşıma sistemi çıkaracağız. Bu toplu taşıma sistemini de ilave ettiğimiz zaman Antalya'nın trafiğini rahatlatma konusunda fevkalade önemli bir başarı elde etmiş olacağız. Toplu ulaşımı kaliteli, konforlu, ucuz, sürdürülebilir, erişilebilir bir hale getireceğiz. Antalya'nın cadde ve sokaklarında da araçları değil insanları taşıyacağız” diye konuştu.


ALTYAPIDA GÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARI

Modern şehircilik anlayışında altyapının önemine değinen Tütüncü, yağmur suyu drenajı, kanalizasyon ve doğal afetlere karşı önlemler alanlarında yenilikçi projeler geliştireceklerini belirtti. Antalya'nın kentsel dönüşümüne öncülük edeceklerini söyleyen Tütüncü, şehrin dirençli bir yapıya kavuşturulması için çalışacaklarını belirterek, “Modern dünyanın şehircilik anlayışında büyükşehir belediyelerinin üç tane temel görevi vardır. Bunların birincisi ulaşımdır, trafiktir, ikincisi altyapılardır, üçüncüsü de nazim mimardır. Şimdi aslında biz Büyükşehir Belediyesi'ni bu üç temel alanda temel çalışmalar yapan bir kurum haline getireceğiz. Efendim eskiden bu yağmurlar yine yağıyordu. Ama maalesef evlerimiz bu kadar sular altında kalmıyordu. Yıllar geçiyor, şehirde insan sayısı artıyor, bina sayısı artıyor. Siz altyapı yatırımlarını şehrin gelişimi ile orantılı olarak ilerletmediğiniz zaman problem çıkıyor. Basiretsiz, öngörüsüz ve beceriksiz bir idarenin kendi üzerinden sorumluluğu atmak için Kepez Belediyesi’ne ya da Muratpaşa Belediyesi’ne meseleyi yansıtmaya çalışmasının son derece yanlış olduğunu söylüyorum. Bunu söylemek durumundayım. Çünkü ilçe belediyeleri olarak bizim yağmur suyu drenajıyla ilgili hiçbir sorumluluğumuz bulunmamaktadır. Ama biz buna rağmen, biz buna rağmen 55 kilometrenin üzerinde yağmur suyu drenajı yaptık. Eğer o yatırımları yapmamış olsaydık, ASAT'ın keyfini beklemiş olsaydık, bugün bilançonun daha ağır olduğu bir kepezde karşı karşıya kalırdık” dedi.

SOSYAL PROJELERLE TOPLUMUN DESTEKLENMESİ

Toplumun çeşitli kesimlerine yönelik sosyal projeler üzerinde de duran Tütüncü, evlenecek çiftlere aylık kira yardımı yapılacağını ve öğrencilere çeşitli destekler sağlanacağını duyurdu. Tütüncü, “En dikkat çekici projelerimizden birisi de evlenecek. Kardeşlerimize bir yıl süreyle aylık 5 bin TL kira yardımı yapacak olmamız. Bu çok dikkat çekici bir işti. Bunu birinci sıraya koyduk. Öğrencilerimizi çok önemsiyoruz. Eğitim bizim için çok kıymetli. Öğrencilerimize de tatmin edecek, onları tatmin edecek. Sosyal destekler vermek istiyoruz. Öğrencilerimize burslar dahil olmak üzere bir yıl boyunca da ilaveten mesela üniversiteye kayıt olanlara bir yıl boyunca ücretsiz ulaşım imkanı sağlayacağız. Öğrencilerimize hoş geldin diyeceğiz. Ve ilk yıl boyunca öğrencilerimize ulaşımı, üniversite öğrencilerimize ulaşımı bedava yapıyoruz. Öğrencilerimize 7 TL'ye kahvaltı neden 7? 07'den dolayı.

Ve 50 TL'ye de tabldot yemek ikramı yapacağız. Bu tabldot yemek ikramı yapılacak. İlkokula başlayan öğrencilerimize ilk yıl kullanacakları okul çantası ve yıl boyunca kullanacakları kırtasiye malzemelerini çantaların içine koyarak onlara hediye edeceğiz. Biz belediye olarak sosyal imkanları fırsatlarımız oldukça yani imkanlarımız arttıkça da artıracağız” dedi.


SOSYAL KONUT PROJESİ

Antalya'nın en önemli ihtiyaçlarından birisi de Antalya'ya konut arzı olduğuna değinen Tütüncü, “Belediye olarak sosyal konutları da, Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal konutları da yapmakla ilgili ve hemşerilerimizin kira öder gibi konutlarına kavuşması, konutlara kavuşması, konut edilebilmesinin de önünü açmak istiyoruz. Bu konuda ihtiyaç sahibi olan, konut edinmek isteyen, ilk kez konut edinecek olan hemşehrilerimize önemli bir müjde olsun bu yapacağımız müjde. Bir de, bir ikinci sosyal konut modeli de özellikle organize sanayi bölgelerimizin yakınında, organize sanayi bölgelerimizle birlikte yapacağımız sosyal konut projeleri. Bir yandan kira öder gibi sosyal konutlar, diğer yandan da organize sanayi bölgelerimizin yakınlarında üreteceğimiz bu tip işçi konutlarıyla birlikte aslında Antalya'da konut arzına ciddi bir katkı, konut ihtiyacına da önemli bir cevap vermiş olan bir belediye olacak” diye ifade etti.

“DİRENÇLİ ANTALYA STATÜSÜNE KAVUŞTURACAĞIZ”

Antalya’da kentsel dönüşüm konusunda iyi bir ekibe sahip olduklarını vurgulayan Tütüncü, “Eğer vatandaşlarımız isterlerse tamamıyla onların gönül rızalarıyla onların kentsel dönüşüm yapabilecekleri bir modeli, bir formülü ortaya koyacağız. Maalesef bugün Antalya'nın bir kentsel dönüşüm master planı yok. Antalya'nın depremle ilgili bir master planı yok. Antalya'nın doğal afetlerle mücadele konusunda bir master planı maalesef yok. Şimdi biz bütün bu çalışma alanlarında Antalya'yı dirençli bir şehir statüsüne kavuşturacak adımlar atacağız” diye konuştu. Tütüncü,  Kırcami İmar Planı’nı ve Antalya'nın 19 ilçesinde ne kadar müzminleşmiş sorun varsa o sorunların hepsini çözeceklerini bildirdi.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK HAVYAN BARINAĞI GELİYOR

Türkiye’nin son dönelerinin en büyük sorunları arasına giren sokak hayvanları ve barınak konusunda da çözüm önerileri olan Tütüncü Türkiye’nin en büyük hayvan barınağını yapacaklarına dikkat çekerek projeyi şu sözlerle anlattı:

“Türkiye'nin en büyük bir barınağı kanunlarda tanımlandığı şekilde bütün hayvanların haklarına saygı duyduğumuz tarzda ve biçimde Antalya'da inşa edeceğiz. Bu barınak aslında hemşerilerimizin sokak hayvanlarıyla buluştukları, onları besleyebildikleri, onlarla hoşça vakit geçirebildikleri bir mekan olacak. Aynı zamanda bu barınağın içerisinde Antalya'nın en büyük hayvan hastanesini de Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak biz yapacağız. Hem sokak hayvanlarımıza destek sağlayacağız. Orada tıbbi destek sağlayacağız. Hem de bununla birlikte sahipli hayvanlarla ilgili, ev hayvanlarıyla ilgili hizmet veren bir Antalya Büyükşehir Belediyesi hizmetini orada göreceğiz.”


İŞÇİ HAKLARI VE ÇALIŞAN MEMNUNİYETİ

Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına yönelik söylentilere de değinen Tütüncü, işçi haklarına saygı duyulacağını ve çalışan memnuniyetinin ön planda tutulacağını belirtti. Sürgünlerin ve keyfi işten çıkarmaların asla olmayacağını vurgulayan Tütüncü, “Hakan Tütüncü, asla personeline zulüm eden birisi olmamıştır. Antalya Büyükşehir Belediyesi çalışanlarımızdan istediğimiz, o kardeşlerimizden istediğimiz tek şey var. Lütfen dedikodulara kulak asmayıp yapmaları gereken işlerine odaklansınlar. Sizi buraya getiren de, bizi buraya getiren de bu aziz millet, sevgili Antalyalı hemşehrilerimiz, sürgünler, işten çıkarmalar asla olmayacak. Biz kimsenin işiyle, aşıyla, ekmeğiyle oynamadık. Oynamıyoruz, oynamayacağız” dedi.

“Bekle bizi antalya, hizmet için geliyoruz”

Antalya’nın her bir köşesini karış karış dolaşarak, hemşehrilerinin gönül kapılarını çalan Cumhur İttifakı’nın Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala “Bekle Bizi Antalya… Hizmet için geliyoruz” dedi.

Antalya’nın eşsiz güzelliklerini dizelerle anlatan Tütüncü:  

“Bembeyaz portakal çiçekleri açtığında mavi atlasları kucaklayan yemyeşil bahçelerinle bekle..

Anadolu kıtasına yaslanmış, tepeleri karlı Beydağlarınla bekle..

Bekle bizi Antalya.

Kiremit çatılı beyaz evlerinle,

Kaleiçi'nin dar sokaklarıyla,

Yivli Minarenle bekle.

Bekle bizi Antalya.

Umut dolu bir şafakta zafer şarkılarıyla gelişimizi bekle.

Bekle bizi Antalya.” dizeleriyle Antalya’ya olan sevdasını dile getirdi.