TURVİB’den Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne ziyaret
Villa Turizmi İşletmeleri Birliği (TURVİB) Yönetim Kurulu ve Birlik Üyeleri, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Villa Turizmi İşletmeleri Birliği (TURVİB) Yönetim Kurulu ve Birlik Üyeleri, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nü ziyaret etti.
Ziyarette Kaş, Kalkan ve Fethiye bölgesinde faaliyet
gösteren tatil villalarının yeni yasa ile birlikte yaşanan başvuru ve uygulama
sıkıntıları ifade edilip, çözüm önerileri ve atılması gereken adımlar paylaşıldı.
Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı villa turizmi üzerine faaliyet yürüten
seyahat acentelerinin oluşturduğu TURVİB, ziyarette yürürlüğe giren yasayı desteklediklerini
ancak ilk etapta oluşan mağduriyetlerin giderilmesi için de 2025 yılı başına
kadar işletmecilere zaman verilmesini istedi.
ar
dolarlık yatırımın atıl hale gelmesinin kimseye fayda sağlamayacağının ifade
edildiği ziyarette TURVİB Başkanı Erdal Okurgan, “Sektörü disipline edecek olan
yasayı destekliyoruz. Her doğum sancılı olur. Burada da sancılı bir süreç var.
Turizm sektörünün duayenlerinden olan Sayın Bakanımız Mehmet Ersoy’un iradesi,
Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz bürokratlarının tecrübesi ile süreç içerisinde
tüm sorunların çözüleceğine inanıyoruz. Bu çerçevede gerçekleştirdiğimiz
ziyarette Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüze sıkıntıları ve çözüm
önerilerimizi aktardık. Müdürlüğümüzde ilgi ile karşılandık ve taleplerimiz
dikkatle dinlendi. Bakanlığımızın ilgili mercilerine konunun aktarılacağının
sözü verildi” dedi.
Tatil villası kiralama sektörünün Kaş, Kalkan ve Fethiye
bölgesinde yaklaşık 20 yıldır faaliyet gösterdiğini ve sektör temsilcilerinin
profesyonel bir şekilde hizmet verdiğini bildiren Okurgan, “Yöremizde her yıl 1
milyona yakın misafir tatillerini villalarda geçirmekte. Yerli misafirlerin en
gözde tatil seçenekleri arasında yer alıyoruz. Fiyatların cazip olmasının yanı
sıra sunduğumuz lüks konsept bize olan ilgiyi her geçen gün daha da artırıyor.
Geçen yılın son döneminde yürürlüğe giren yasa ile sektörümüzün kalitesi daha
da artacak” diye konuştu.
Antalya'da hava sıcaklıklarının düşmesiyle Tahtalı Dağı'nın zirvesinde kar yağışı etkili oldu.
Her yıl milyonlarca turistin tatil yaptığı Antalya'da, yerli ve yabancı misafirlerin tertemiz tesislerde konaklaması için hummalı bir çalışma yürütülüyor.
Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının iç turizm pazarını olumlu yönde etkileyeceğini söyleyen Turizmci Recep Yavuz, yerli turistin tercihinin Akdeniz ve Ege olacağını belirterek, “Özellikle Side, Alanya bölgesinden başlayıp daha sonra işte Belek, Kundu bütçeye göre Kemer bölgelerinde yoğunluk olacaktır. Bir de yerli turistin Ege'ye yönelebileceğini düşünüyorum” dedi.
Nevruz, Paskalya, Ramazan Bayramı ve ara tatilin arka arkaya denk gelmesi Antalya'da hem sezon açılışını öne çekti hem de otellerin doluluk oranlarını yükseltti.
Geçtiğimiz günlerde Antalya’da bir otelde erkek sayısı fazla olduğu gerekçesi ile 2 erkek müşterinin rezervasyonunun iptal edilmesi hakkında konuşan Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkan Vekili İbrahim Güllü, “Maalesef çok kötü bir uygulama. Gerçekten ayrımcılık söz konusu” dedi.
Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, 2025 turizm sezonu için umut verici bir tablo çizdi. Karaer, Avrupa’dan gelen rezervasyon rakamlarının bu iyimserliği desteklediğini vurguladı.
Ramazan Bayramı ile birlikte yaz turizm sezonunun başlayacağını söyleyen AKTOB Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, “Bu sene eğer savaş biterse gelen Rus turist rakamı 4 milyonun üzerine çıkacak. Sadece en olumsuz söyleyeceğimiz şey Benelüks ülkelerin dediğimiz Belçika ve Hollanda geçen seneye göre biraz durgun gidiyor” dedi.
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, turizmde bu yılın Avrupa pazarı için çok hareketli geçeceğini belirterek, “Alman ve İngiliz pazarı bu yılı artıda tamamlayacak.” dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kruvaziyer turizminde şubat ayında yolcu hareketliliğinin geçen yıla göre yüzde 509,3 artışla 29 bin 826 olduğunu bildirdi. Bakan Uraloğlu, kruvaziyer turizminde yıla yolcu rekoruyla başlanan Türkiye'de, iki ay üst üste ay rekoru kırıldığını ifade etti.
Turizmci Recep Yavuz, 2025 yılında Almanya'dan, geçtiğimiz yıla göre artışla 7,5 milyon turist beklendiğini açıkladı. Yavuz, "Antalya'nın da geçtiğimiz yılın üzerine çıkacağını öngörüyoruz" diye konuştu.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz