TÜRKLÜKLE DERDİNİZ NEDİR SİZİN BE YAHU?

Türkiye’nin 100 yılında yaşananlara bakar mısınız? Bir taraf savaş durdurmaya çalışırken, petrol ve gaz bulup sorunları çözerken diğer taraf ise TÜRKLÜKTEN rahatsız oluyor. DEVA Partisi Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı Sanem Oktar’ın geçen hafta Anayasa’dan TÜRK TANIMINI kaldırmak istedikleri baklasını ağzından çıkardı.

Bir radyo programında konuşan Oktar, Anayasa'nın 66. maddesindeki 'Türk anne babadan doğma' ifadelerini ele alarak planladıkları öneriyi açılarken, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıyla ilgili esaslar din, dil, etnik köken, mezhep ve benzeri farklılıklar gözetilmeksizin kanunla düzenlenir diyoruz. O maddeyi bu şekilde değiştiriyoruz. Mevcut maddede 'Türk anne babadan doğma' gibi kurallar var. Biz onun yerine bunu öneriyoruz" dedi.

Tabi DEVA’daki TÜRKLÜK SORUNU sadece bu mu? DEVA’nın lideri Ali Babacan’ın da Kürtlere şirin görünme gibi bir derdi var. O da baklayı ağzından çıkardı. Babacan da, vatandaşlık tanımını değiştirmek ve Kürtçe’yi anadil olarak anayasaya koymak istediklerini açıklamıştı. Hatta bu sözler, 6'lı masada Kürtçe polemiği yaşatmıştı!

Bunların TÜRKLÜK ve TÜRK BAYRAĞI ile derdi bitmez. Bakın bir başkası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı Nuşirevan Elçi'nin rezaleti! Öyle böyle bir rezalet değil bu. PKK sözcüsü Elçi, CHP genel merkezinde röportaj verdiği sırada arkasındaki TÜRK BAYRAĞINI kaldırttı. Bayrak direklerini nereye sakladıysa?

Yani birinin TÜRKLÜK ile diğerinin ise TÜRK BAYRAĞI ile derdi var. Baksan soylarına soplarına mutlak bir yakınlıkları bile çıkarsa hiç şaşırmamak lazım. Lakin benim anlamadığım bu iki zat-ı muhtereme kendi partilerinden asla tepki gelmemesi, “Siz ne yapıyorsunuz” denmemesi. Ama bunlara bu milletin vereceği cevap yeterli sanırım.

Hani yiğidi öldür hakkını yeme derler ya, önceki gün Memleket Partisi Genel Başkanı MUHARREM İNCE, CHP’deki rezalete, “UTANMIYOR MUSUNUZ LAN SİZ? YAZIK GÜNAH SİZE BE, YAZIKLAR OLSUN SİZE. Türk bayrağını kaldıranları kendinize danışman yapıyorsunuz. Bana neden CHP’den gittin diyorlar, iyi ki gitmişim, sizle mi beraber olacağım?” sözleri son noktayı koydu.

Siz kimsiniz, kendinizi ne sanıyorsunuz? Bu vatanın adı TÜRK olduğu için vardır, TÜRK olmaması yok anlamına gelir. Siz bunun için nerden emir aldınız neyinize güveniyorsunuz? Peki; diyelim ki anayasadan çıkardın. Devletin adını ya da milletin adını hangi formülle değiştireceksin? Türkiye Cumhuriyeti’ni ya da Türk Milletinde ki TÜRK’ü nasıl çıkaracaksın?

Siz bu milleti tanımamış ve anlamamışsınız. Bu milletin milli duyguları vardır. Ben size söyleyeyim din, vatan, bayrak, Türklük, bunlar bizim özümüz. Değiştirmeye gücünüz yetmez. Yahu kardeşim, biriniz bayrağın adından ve gölgesinden, diğeriniz devletin adından rahatsızsınız. Allah aşkına sizin bu millete hizmet etme gibi derdiniz yok mu?

Atatürk “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” demiştir. O söylüyorsa doğrudur. Ne Mutlu Türküm diyene. Bakın size bir tarih dersi vereyim. 250 yıl geriye giderseniz Amerikan, 700 yıl geriye giderseniz Rus, 1200 yıl gidersiniz İngiliz, 1700 yıl gidersiniz Fransız, 2000 yıl gidersiniz Alman bulamazsınız.

Lakin, insanlık tarihinde ne kadar geriye giderseniz gidin her yerde TÜRK’e rastlarsınız. Tarihten TÜRK’ü çıkartırsanız geride hiçbir şey bulamazsınız., TÜRKLÜK hayıtın ta kendisi ve rengidir.  Hayattan TÜRKLÜĞÜ çıkartırsanız  SOYUNUZ, SOPUNUZ kalmaz. Rahatsız olan gidin istediği yerde TÜRK’ün olmadığı yerde (şayet bulabilirse) orada yaşayabilir.

Çünkü bu VATAN BİZİM!

SİZİ YANLIŞ TANIMIŞIZ!

Feridun Bahşi! Bizim gençliğimizin ÜLKÜCÜ ve örnek alınacak abilerinden biriydi. Ama sonra gemiyi terk eden isimlerden biri oldu. Ve gelinen noktada “İyi de olmuş” dedim. Kendisi, İYİ Parti Antalya Milletvekili. Son birkaç gündür gazete, televizyon ve sosyal medyada konuşulan, yazılıp çizilen bir twet meselesi var. Öyle yenilir yutulur cinsten değil.

Bahşi, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi FETÖ’yü sert bir dille eleştirmekten çekindiklerini açıkladı. Hem de kendi sesi ile. Gülerek, kakara kikiri yaparak. Utanması gerekirken. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in evinde yaşadıklarını anlatan Bahşi, Akşener'in FETÖ'yü sert dille eleştirmeme nedenini, “BU HERİFLER DE BAŞARILI OLURSA, İKİMİZİN DE KOLUNU, BACAĞINI KESERLER, BİR TARAFIMIZDAN ASARLAR. Bunu biraz yumuşatalım” sözleri ile açıkladı.

Vah ki vah. Geçmişte gözünü budaktan esirgemeyen bizim Feridun abi, “Yumuşattık ve saat 24.00'ten önce Genel Başkan, 'En iyi darbe en kötü demokrasiden evladır' şeklinde tweet attı” demişti. Gerçişyazım hatasını sonradan düzeltti ama.

 Mesele orada değil. Mesele SERT bir twet atamamakta. Yani FETÖ’den KORKMUŞLAR. Bir başka deyişle TIRMIŞLAR! Önce FETÖ'yü gömmüşler, sonra tweet'i 'yumuşatmışlar'! Bu sözler inanın siyaset literatürüne girer. O gece birkaç kez mevzi değiştirenler de oldu. Bankamatiklerde sıraya girenler de, tankların, kurşunların üstüne yürüyenler de oldu.

Ama İYİ oldu. O gece kimlerin ÖLÜ TAKLİDİ yaptığı, kimlerin KORKTUĞU, kimlerin MANGAL yürekli olduğu ortaya çıktı.