TÜRKİYE'YE TURİZMDE YENİ RAKİP
Türkiye'nin Rusya pazarındaki önemli rakiplerinden Tayland, koronavirüs sonrası turizmi yeniden başlatıyor.
Türkiye'nin Rusya pazarındaki önemli rakiplerinden Tayland, koronavirüs sonrası turizmi yeniden başlatıyor.
Rusya pazarında Türkiye'nin önemli rakiplerinden Tayland, turizmi yeniden başlatıyor. 2019 yılında yaklaşık 40 milyon turist ağırlayan Tayland, Rusya'da da oldukça yüksek sayıda ziyaretçi alıyor. 2019 yılında Tayland'ı ziyaret eden Rus vatandaşı sayısı yaklaşık 1,5 milyon olarak kayıtlara geçti. Tayland ekonomisinde turizm sektörünün payı ise yüzde 11. Yapılan araştırmalar turizmin açılmasına Tayland halkının da sıcak baktığını gösteriyor. Ülkede turizm Covid-19'un gölgesinde açılsa da, Tayland halkının yüzde 82'si ülkenin turizmi güvenli bir şekilde yeniden açmaya hazır olduğu görüşünde. Aynı araştırma, sınırlar açıldıktan sonra Hong Kong, Singapur, Filipinler, Endonezya ve Hindistan halklarının yurt dışındaki ilk varış noktalarının Tayland olacağını gösteriyor. Araştırma şirketi Blackbox Research veri sağlayıcısı Dynata ile birlikte 17 ülkede 10 bin 195 kişiyle yaptığı araştırmaya göre, ziyaretçilerin önceliği fiyat değil. 'Seyahatte önceliğim fiyat' diyenlerin oranı ulaşımda yüzde 18, konaklamada yüzde 15 ve etkinlikte yüzde 10 iken, aynı kesimin sağlık ve hijyen beklentisi ulaşımda yüzde 43, konaklamada yüzde 46 ve etkinlikte yüzde 50 olarak belirlendi. Araştırma, Tayland halkının ülke turizmine de güçlü bir şekilde destek vereceğini gösteriyor. Taylandlıların yüzde 92'si önümüzdeki 12 ay içinde ülke içinde seyahate çıkacağını beyan etti.
TURİZMİ DESTEK İÇİN 720 MİLYON DOLAR HARCADI
Koronavirüs salgını sonrası Tayland turizm sektörünü desteklemek için 22,4 milyar baht (720 milyon dolar) destek paketi açıklamıştı. Söz konusu destek, seçili otelleri ve restoranları tercih eden Taylandlılara mali destek sağlanmasını da kapsıyor. Araştırmada elde edilen temel bulgular şöyle: Katılımcıların yüzde 44'ü hala uluslararası seyahatlerden kaçınmayı tercih ediyor. Uzak mesafe seyahate en isteksiz olanlar yüzde 32 ile Japonlar, yüzde 42 ile Filipinliler, yüzde 43 ile Yeni Zelandalılar, yüzde 52 ile Avustralyalılar olarak belirlendi. Asyalı seyahatçiler arasında en popüler destinasyonlar Japonya ve Avustralya olurken, Avrupalı gezginlerin ajandasının ilk sırasında İspanya yer alıyor. Küresel ölçekte seyahatçilerin yüzde 80'i güvenli konaklama, yüzde 74'ü ise Covid-19'u kapsayan seyahat sigortasına daha fazla ödemeye hazır. Katılımcıların yüzde 76'sı tercih edecekleri ülkelerin daha az temaslı deneyimler sunan ülkeler olacağını belirtiyor. Yüzde 66'lık bir kesim ülkeler veya şehirler arasında kendi arabasıyla seyahat etmeyi tercih ediyor. Uçakla seyahat edebileceğini söyleyenlerin oranı yüzde 18'ken, 'kiralık arabayla seyahate çıkarım' diyenlerin oranı yüzde 9, trenle diyenlerin oranı ise yüzde 7 olarak belirlendi. 'Geleceğin turizmi nasıl olacak?' sorusuna ise katılımcıların yüzde 44'ü ''elektrik biniş (uçak)'', yüzde 43'ü ''temassız tuvaletler'', yüzde 40'ı ''havalimanından otele temassız yolculuk'', yüzde 36'sı ''orta koltukların kalkması'' ve yüzde 35'i ''dijital sağlık pasaportu'' yanıtını verdi.
HABER MERKEZİ
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 14. Uluslararası Resort Turizm Kongresi’nde Türkiye’nin turizm sektöründeki başarılarına ve geleceğe yönelik stratejilerine değindi. Antalya’da gerçekleşen kongrede, dijitalleşme ve yapay zekanın turizmdeki rolüne vurgu yapan Bakan Ersoy, bu teknolojilerin sektöre entegrasyonu için çeşitli projeler geliştirdiklerini söyledi.
14. Uluslararası Resort Turizm Kongresi’nin tanıtım toplantısında konuşan AKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, turizmin Türkiye’nin ‘bacasız sanayisi’ olarak ekonomide önemli bir yer tuttuğunu belirterek, 20-21 Kasım’da düzenlenecek kongreye 2 binin üzerinde katılım olacağını açıkladı.
Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Saatçioğlu, kente 10 aylık dönemde geçen yıla göre 1 milyon 200 bin daha fazla turist geldiğini belirterek, ''Antalya için belirlediğimiz 17 milyon turist hedefine adım adım ilerliyoruz'' dedi.
Turizmin başkenti Antalya’nın Kadriye Plajı’nda gün doğumu, fotoğraf karelerine yansıdı. O anlara şahit olanları eşsiz manzara mest etti.
Antalya’ya bu yıl 10 ayda gelen turist sayısı, 16 milyon 131 bin 847'e ulaştı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Rekorlarla dolu bir yılı geride bırakırken ülkemiz turizminin göz bebeği Antalya’mız yükselişini sürdürüyor” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, gelecek yıl turizmde pazar çeşitliliğini artırmaya devam edeceklerini belirterek, “Bizim için önemli olan sadece yolcu sayısını artırmak değil farklı ülkelerden, farklı ürünlere yolcu getirmek” dedi.
Geçen yıl yabancı turist sayısında rekor kıran Antalya’da 2025 için yurt içi ve yurt dışından gelen rezervasyonlarda hareketlilik başladı.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Yıl sonu ziyaretçi hedefi 61 milyon olarak revize edeceğiz” dedi.
Akdeniz ve Ege'ye gelen turistlerin yeni rotasının Denizli Pamukkale'de başlayan balon turları olduğunu söyleyen Antalyalı turizmci Recep Yavuz, günübirlik turlarla turistlerin bu deneyimi tercih etmeye başladığını söyledi. Pamukkale'nin bu etkisinin çevre illere de yayıldığını söyleyen Yavuz, Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü'nde de ilk uçuş denemelerinin başladığını belirtti.
Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Saatçioğlu, Antalya’ya gelen yabancı turist sayısının 15 milyona ulaştığını duyurdu.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz