TÜRKİYE’YE TATİLE GİDİN ÇAĞRISI

Turizmin başkenti Antalya’da sezonunun Rus hareketliliği ile başlaması planlanırken, Rusya’nın vatandaşlarına uyguladığı uçuş kısıtlamasıyla Rus turistlerin yerini Ukraynalı turistler aldı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy de vatandaşlarına “Türkiye’ye tatile gidin” çağrısında bulundu.

Dünyaca ünlü Konyaaltı sahili başta olmak üzere kumuyla, güneşiyle, antik kentleri ve doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin gözde tatil merkezleri arasında yer alan ve ağırladığı turist sayısı bakımından 'turizmin başkenti' olarak nitelendirilen Antalya'da yeni sezon için hazırlıklar tamamlandı. Turizm hareketliliğinin Rus turistlerle yapılacağı beklenirken Rusya, koronavirüs vakalarında görülen artış nedeniyle 15 Nisan-1 Haziran tarihleri arasında Türkiye’ye charter seferi yapılmasını yasakladı. Kararın ardından gözler Ukraynalı ve Doğu Avrupa ülkelerindeki turistlere çevrilirken Ukrayna kanadından Türkiye’ye destek geldi.

UKRAYNA’DA TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜR

Geçtiğimiz günlerde Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelen Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy de, Türkiye'ye Ukrayna'ya desteğinden dolayı teşekkür ederek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna'yı, geçici olarak işgal altındaki topraklarımızı, Kırım'ı desteklemesi önemli" dedi.

“TÜRKİYE’Yİ DESTEKLEDİĞİMİZİ GÖSTERMELİYİZ”

Zelenskiy, ayrıca Rusya’nın Türkiye’ye uçuşları sınırlamasını da değerlendirerek, Ukrayna vatandaşlarına Türkiye'ye tatile gitmeleri çağrısı yaptı. Ukrayna ve Türkiye arasında turist akışının artırılabileceğini belirten Zelenskiy, “Duydunuz, Ruslar, Rusya Federasyonu’ndan Türkiye’ye turizmi sınırlayacaklarını söylediler. Bu onların kişisel meselesi. Bizim ise tam tersi, turizmi geliştirmemiz ve Türkiye’yi desteklediğimizi göstermemiz gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“BİR SIKINTIMIZ YOK”

Öte yandan diplomasiyle turizmin canlanacağını söyleyen Turizmci Recep Yavuz, “Türkiye olarak ikili görüşmelerle yasakları aşmaya ve çözüm üretmeye çalışıyoruz. Antalya Güvenli Sağlık Sertifikası’yla dünyada örnek bir model oluşturdu. Mayıs ortasında turizmi canlandırmak istiyoruz. Onun dışında turizm olarak bir sıkıntımız yok. Otellerimiz var, havalimanlarımız var, personelimizin yapacağı bir şey yok. Koronavirüsün bitmesi lazım. Bir an önce vakaların düşmesi ve insanların aşı yaptırması lazım. Ondan sonra hareketlenecektir diye düşünürüm” diyerek vatandaşlara aşı çağrısında bulundu.

Mustafa KOZAK/Ahmet ARĞILLI