TÜRKİYE’NİN 100 YILINDA İLK MİTİNGİN ANLAMI VAR

Antalya, hafta sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı misafir etti. Bende gördüklerimi, yaşananları kısa da olsa bir analiz edip sizlere aktarmak istedim.

Antalya, dünyanın en önemli turizm merkezi olduğu kadar siyaset dünyasının da gözbebeği şehirlerinde başında geliyor. Bu şehirde LİDER olan, yönetimde sahip olan söz sahibi oluyor.

Ankara, İstanbul ve İzmir’den hiçbir farkı yok Antalya’nın siyasette. 2019’da yapılan yerel seçimlerde Büyükşehir Belediyesi’nin kaybedildikten sonra AK Parti için önemi bir kez daha ortaya çıktı Antalya’nın.

Geçmişte Süleyman Demirel için ne kadar önemli ise Antalya, şimdi de Recep Tayyip Erdoğan için o kadar önemli hale geldi. Çünkü Antalya sız bir siyaset düşünülemez!

Hal böyle olunca Türkiye 100 yılında hem Cumhurbaşkanı’nın hem de AK Parti’nin ilk mitingi Antalya’dan start aldı. Demek ki yeni dönemde Antalya yine stratejik bir şehir olacak.

İşte bu minvalde cumartesi günü yapılan ve bir gövde gösterisine dönen mitingde, Cumhurbaşkanı Erdoğan 8.1 milyar liralık 89 projenin toplu açılışını gerçekleştirdi.

Belki birçoğu yıllar içinde yapılan yatırımlar olarak görülebilir lakin içlerinde önemlileri de vardı. Örneğin Manavgat yangınından sonra TOKİ’nin köylüler için yaptığı evler.

Sadece burasımı? Alanya’dan Akseki’ye kadar. O dönem evleri yananlara bir yıl gibi kısa sürede daha modern evler yapılıp teslim edildi. Sanırım başka ülkede böylesi zor görülür.

Hakikaten, Cumhurbaşkanı’nın söylediği gibi, afetlerde de dünyanın en hızlı ve etkin müdahale sistemine sahip ülkesi durumuna geldik. Ama bunu hala anlayamayanlar var.

Ben Kumluca’da bir süre önce yaşanan sel felaketinden sonra ilçeye gitmiş ve yapılan çalışmaları yerinde görme imkanım olmuştu. Devletin imdada yetiştiğine tanıklık etmiştim.

Devlet, tıpkı Manavgat, Alanya, Gündoğmuş ve Akseki’de olduğu gibi Kumluca’da da gereğini yerine getirmiş durumda. 6 bin 534 kişiye 137 milyon lira nakdi yardım yapılmış.

Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin 100 yılında aynı afetin yaşanmaması için Kumluca’ya 9 taşkın koruma tesisi, 4 gölet ve 3 mendirek sözü verdi. Toplamı 4.3 milyar liralık yatırım.

Cumhurbaşkanı Erdoğan selzede Zülfiye Nine'nin evine de misafir oldu. Burada yaşananlar ikili diyalog ve ortaya çıkan fotoğraf karesi akıllarda kaldı.

Sonrasında ise Manavgat’ın Kalemler Mahallesi’ndeki afetzedelere evlerin teslim töreni yapıldı. Burada da görülmeye değer manzaralar vardı. Hüzünlerin sevince döndüğü görüldü.

Ancak evler teslim edilirken Cumhurbaşkanı, Manavgatlılar için çok ama çok önemli bir müjdeyi de verdi. ‘Golf sahası yapılacak’ diye Sorgun’da fırtınalar koparılan alan için.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Menderes Türel döneminde projesi yapılan ancak hayata geçirilemeyen 2 milyon 800 bin metrekarelik alanı Millet Bahçesi yapacaklarını açıkladı.

Yani yıllardır siyasilerin elinde malzeme olan bir bölgedeki kangrene de müdahale edilmiş oldu. Artık Manavgatlıların Türkbeleni’nden sonra nefes alacağı yeni bir yerleri olacak.

Ben sadece birkaç konuyu aktardım. Aslında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı programlardaki yaşananları tek tek yazmaya anlatmaya kalksam sanırım bu sütunlar dar gelir.

Antalya hafta sonunda Türkiye’nin 100 yılında anlamlı bir miting ve törenlerle önemli bir gün yaşadı. Sanırım bu görüntüler GELİYOR GELMEKTE OLAN’ın sinyali oldu.

AKILDA KALAN KARELER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Antalya programı sırasında bazı fotoğraf kareleri akıllarda kaldı. Birkaç fotoğraf karesini sizlere aktarıp yorumu size bırakmak istiyorum.

İlk fotoğraf; Cumhurbaşkanı’nın hava limanında karşılamadan. ATSO Başkanı Ali bahar, AESOB Başkanı Adlıhan Dere ve turizmci işadamı Fettah Tamince’nin görüntüsü!

Sanırım bu kare birçok kişinin aklındaki soru işaretini silmeye yeterli olmuştur. Çünkü Bahar ve Tamince hakkındaki düşünceler cevap bulmuştur diye düşünüyorum.

Bir diğer fotoğraf karesi ise açılış sırasında kurdele kesildikten sonra Türkiye’nin 100 yılı şarkısı söylenirken ortaya çıktı. Antalya’nın öz evladı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, miting alanındaki coşkulu kalabalığın verdiği keyifle şarkıya aynı coşkuyla eşlik etmesiydi!

Çavuşoğlu’nun mutluluğu inanın yüzüne yansıdı. Öyle coşkulu söyledi ki şarkıyı ne kadar keyifli olduğu fotoğraf karelerine yansıdı.

Başka bir fotoğraf ise AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ali Bayram Doğan’a ait. Cumhurbaşkanı Kepez’deki alana gelmeden önce çekilmiş olmalı.

Gençlik Kolları Başkanı Doğan, alandaki gençleri coşturmak isterken kendini kaybetmiş ve ortaya ilginç, ilginç olduğu kadarda gençlere mesaj veren bu fotoğraf karesi ortaya çıkmış.

Daha görüntüleri tek tek incelesek ne kareler çıkacak ama bu kadarı yeterli olacaktır. Benim aklımda kalan kareler bunlardı. Ne diyelim; KISKANANLAR ÇATLASIN!