TÜRKİYE’NİN TARIM DEPOSU ANTALYA

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, katma değeri yüksek tarım ürünleri yetiştiriciliği konusunda ön plana çıkan firmaları ziyaret etti. Antalya’nın turizmde olduğu gibi tarımda da öncü olduğuna değinen Vali Yazıcı, “Ar-Ge ve inovasyon yaparak katma değerli ürünler yetiştirmeliyiz” dedi.

Katıldığı her platformda tarımın Antalya için ne kadar önemli olduğuna değinen Vali Yazıcı, “Antalya’mız önemli bir tarımsal üretim üssü. Uygun iklim koşulları ve geniş coğrafyasıyla çok önemli bir tarım şehri. Turizm ve tarım bu şehir için çok önemli iki gelir kaynağı. Antalya turizmle öne çıkmış olsa da aslında kadim bir tarım şehridir. Antalya, yaş sebze ve meyve üretiminde adeta Türkiye’nin tarım deposudur. Örtü altı üretimde Türkiye'de öncü bir şehirdir. Bu gelişmiş seracılık tecrübelerimizle ticari değeri yüksek ürünlere yönelmeliyiz. Tarımda çeşitliliği arttırarak dünya pazarında daha da çok yer bulmak için çalışmalarımıza aralıksız devam etmeliyiz” dedi.

ÜRÜNLER ARASINDA ALTIN ÇİLEK’TE VAR

Firmadaki incelemeleri kapsamında Altın Çilek üretimi hakkında da yetkililerden bilgi alan Vali Yazıcı, üretim kapasitesi ve ihracatı hakkında sorular sordu. Özellikle Orta ve Güney Afrika kökenli olan Altın Çilek’in 12 ay boyunca üretilebilen özel bir domates çeşidi olduğu bilgisi aktarıldı. Yuvarlak şekilli parlak sarı renkli altın çileğin Antalya’mızın önemli tarım ürünlerinden biri olduğunu söyleyen Vali Yazıcı, “Şehrimiz önemli bir tarım şehri. Tarım konusunda öne çıkan birçok firmamız var. Her zaman dediğimiz gibi Ar-Ge ve inovasyonla tarımda çeşitliliği sağlayarak dünya pazarında yeni ürünlerle yer bulmalı ve tarım ürünlerindeki gelirimizi arttırmalıyız. Bunların başında da Antalya’mızın önemli tarım ürünlerinden biri olan ve katma değeri yüksek bir ürün olan Altın Çilek geliyor. Şirketimizi başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Yerli üretime, istihdama ve ihracata katkı sunan tüm firmalarımızın daima yanındayız” diye konuştu.

Erüst Tarım Firması’nı ziyaretinin ardından Vali Ersin Yazıcı, dünya pazarında önemi git gide artan tropik meyve üretimi konusunda faaliyet gösteren Tropik Sepeti’ni ziyaret etti. Firma sahibi Şevki Öner’den muz, avokado ve ananas gibi tropik meyvelerin üretimi ve ihracatı konusunda bilgi alan Vali Yazıcı, Antalya’nın gün geçtikçe tropik meyve üretimi konusunda daha da geliştiğine dikkat çekti.

MİLLİ ÜRETİM ÖNEMLİ

Ziyarette tarımın değerinin özellikle pandemi dönemiyle çok daha iyi anlaşıldığına değinen Vali Yazıcı, “Pandemi bize tarımın ne kadar önemli olduğunu, üretimin ve üretmenin ne denli önemli olduğunu çok iyi gösterdi. Bugünde özellikle milli üretim ve gıda güvenliğine verdiği önemle dikkat çeken Tropik Sepeti Firması’nı ziyaret ettik. Başarılı çalışmalarını yerinde inceleyip bilgi aldık. İnşallah günümüzde son derece önemli yer tutan tropik meyve üreticiliği konusunda Antalya’mızın aldığı payı el birliğiyle daha da geliştireceğiz. Tarımdaki liderliğimizi tropik meyvelerle daha da ileri seviyelere taşıyacağız” diye konuştu.

HABER MERKEZİ