TÜRKİYE’NİN KAHRAMANLARI

19 Eylül Gaziler Günü Antalya'da düzenlenen tören ile kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan tören, Atatürk Anıtına çelenk bırakılarak başladı. Konuşma yapan Muharip Gaziler Derneği Antalya Şubesi Başkan Vekili Esat Tonguç, “Türkiye Cumhuriyetini korumak ve sonsuza kadar yaşatmak hepimizin görevidir” dedi.

İREM GÜNEYBAZ

19 Eylül Gaziler Günü Antalya Cumhuriyet Meydanı’nda kutlandı. Tören açılısı Atatürk Anıtına Çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından bir öğrenci şiir dinletisi gerçekleştirdi. Törene Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Garnizon Komutanı Piyade Albay Erdal Köse, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Büşra Dirgen Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Dışişleri Bakanlığı Antalya Temsilcisi Büyükelçi Deha Erpek, KKTC Antalya Konsolosu Cem Topçu, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özlenen Özkan, Antalya İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Levent Akay, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Antalya Şubesi Başkan Vekili Esat Tonguç, Vali Yardımcısı Nurettin Ateş, kaymakamlar ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

TONGUÇ’TAN ANLAMLI KONUŞMA

Törende konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Antalya Şubesi Başkanvekili Esat Tonguç, Türkiye ‘Cumhuriyeti bir bütündür’ vurgusu yaptı. Tonguç, “Gaziler Günü, bir milletin varlığını, kimliğini, bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı gündür. Bu vatan birilerinin raporları veya görüşlerinin alınması ile izinle kurulmamıştır. Tam aksine mirası paylaşmak isteyenlerle ‘Bana hangi çılgın zincir vuracakmış şaşarım’ sözlerinde ifade edilen kora kor mücadele sonucu kurulmuştur. Vatanımızın her bir karışında şehidimizin, gazimizin kanı vardır. Türkiye Cumhuriyeti’nin harcı, milletin özünü oluşturan isimsiz kahramanların akıttıkları kanlarla yoğrulmuştur” ifadelerini kullandı.

“TEK MİLLET, TEK VATAN”

Öte yandan Tonguç, gençlere hitap etti. Tonguç, “bu toprak parçasının nasıl ve hangi bedeller ödenerek ve de kimlerle nasıl mücadele edilerek elde edildiğini gençlere ve unutanlar ile unutturmak isteyenlere anlatıp göstermektir. Türkiye Cumhuriyetini korumak ve sonsuza kadar yaşatmak hepimizin görevidir. Türkiye Cumhuriyeti, tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet olgusuyla bir bütündür. Türkiye, ‘ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım’ diyen herkesin vatanıdır” diye konuştu.