TÜRKİYE NEFESLENDİ

Uzun bir aradan sonra yasakların çoğu kalktı. 2 yılı aşkındır yaşanan salgın nedeniyle evlerimizden dışarı çıkamadık. Hükümetin aldığı tedbirler doğrultusunda hayatımıza yön vermeye çalıştık.

Evinde sıkılan oldu, işinde zora giren oldu. Bazı zorluklar yaşandı. Yaşanan zorlukların temelinde insan sağlığı vardı. İnsanlar ölmesin, salgın yayılmasın diye fedakârlıklarda bulunduk. Neticesini ise yavaş yavaş almaya başlıyoruz.

Özellikle son dönemde aşılanma hızı oldukça arttı.Günlük ortalama 1 milyonun üzerinde vatandaş aşılanıyor. Bu durum normal hayatımıza dönmemiz için önemli bir olay.  Biz üstümüze düşeni yapmaya devam etmeliyiz.

Eskiden olduğu gibi normal bir hayat istiyorsak, kurallara uymak için özen göstermeliyiz. Bunun için de yazılı kurallara gerek yok. ‘Yasaklar kalktı’ düşüncesiyle hareket etmemeliyiz.

Sosyal mesafe kuralına riayet etmeliyiz. Maskeyi bir süre daha hayatımızın merkezinde bulundurmalıyız. Ve kesinlikle hijyen kurallarını göz ardı etmemeliyiz.

Bu toplumsal bilinçle hareket edersek, eski günlere dönmemiz daha kolay olacaktır.

ELMALI DAVASI

Bilindiği üzere Türkiye’nin gündemine Elmalı Davası diye bir olay geçti.

İddialara göre; Antalya’nın Finike ilçesinde, kız çocuğu G.E.G. (7) ile ağabeyi İ.E.G.'nin (10), cinsel istismara uğramasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan anne Merve A. ile üvey baba Rahmi A., yargılandıkları Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi'nce, üçüncü duruşmada tahliye edilmişti.

Bu olay gündemdeki yerini korurken; Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk’ten ilginç bir açıklama geldi. Halil Öztürk, yaşanan olayın ‘Elmalı Davası’ olarak anılmasına sitem etti.

Survivor 2021 Şampiyonu İsmail Balaban için yapılan karşılama töreninde konuşan Öztürk, "Bir an önce bu saçmalıktan vazgeçin. Sosyal medyada bunu yazanlar, bunu destekleyenler bu davanın ne olduğunu bilin. Elmalı kadim bir şehirdir" dedi.

Yaşanan olayın iğrençliğine tepki göstereceğine davanın Elmalı’da görülmesini öne plana çıkartan Başkan Öztürk, vatandaşın tepkisini çekti.

Elmalı’nın kadim bir şehir olduğunu söyleyen Öztürk, önce kendi geçmişine bakmalı.