TÜRKİYE KUPASI'NDA KURALAR ÇEKİLDİ

Türkiye Kupası'nda 5. tur kuraları çekildi. Kuraya seri başı olarak katılan Antalya takımlarından Antalyaspor, Süper Lig takımı Giresunspor, Alanyaspor ise 3. Lig temsilcisi Mardin 1969 Spor'un rakibi oldu.

Türkiye Kupası'nda 5. Eleme Turu Kura Çekimi, TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapıldı. Kura çekimine 4. turda rakiplerini saf dışı bırakan Antalyaspor ile Alanyaspor'un rakipleri belli oldu. Kuraya seri başı olarak katılan iki Antalya takımından Antalyaspor; Giresunspor, Alanyaspor ise Mardin 1969 Spor ile eşleşti.

ŞANSSIZ KURA

Kura çekimine seri başı olarak katılan Antalyaspor, en kötü kuralardan birisini çekti. Süper Lig temsilcilerinden sadece Altay ve Giresunspor seri başı olamazken, Kırmızı-Beyazlılar; Karadeniz temsilcisinin rakibi oldu. Diğer Süper Lig ekibi Altay'ın rakibi ise Beşiktaş oldu.

ANKARA DEMİRSPOR'U ELEDİ

Türkiye Kupası'nda 3. turda Diyarbekirspor, 4. turda ise Amedspor'u eleyen Antalyaspor'un yeni rakibi Giresunspor ise 4. turdan dahil oldu. Ankara Demirspor'u saf dışı bırakan Karadeniz ekibi, Süper Lig'e yeni yükseldiği için seri başı olma şansına ulaşamadı.

ALANYA'NIN RAKİBİ 3. LİG'DEN

Turnuvaya 4. turdan katılan ve Osmaniyespor'u saf dışı bırakan Alanyaspor'un rakibi yine 3. Lig'den geldi. Mardin 1969 Spor ile eşleşen Turuncu-Yeşilliler, karşılaşmayı evinde oynayacak. Elemelere 2. turdan başlayan Mardin temsilcisi; sırasıyla Gümüşhanespor, Turgutluspor ve Gençlerbirliği'ni kupanın dışına itti. Mardin 1969 Spor, kupada başarılı bir çizgi yakalasa da ligde zor günler yaşıyor. 14 haftası geride kalan 3. Lig 3 Grup'ta 14 puan toplayan Mardin, düşme hattının hemen üzerinde 15. basamakta yer alıyor.

TEK MAÇ ELEME USULÜ

Türkiye Kupası'nda 5. tur elemesi, tek maç usulüne göre yapılacak. Seri başı takımların sahasında oynanacak Ziraat Türkiye Kupası 5. Eleme Turu müsabakaları; 28, 29 ve 30 Aralık tarihlerinde yapılacak.