Türkiye ile Azerbaycan arasında elektrik alanında anlaşma
Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) ve Azerenerji, Türkiye ile Azerbaycan arasında enerji alanındaki işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla işletme anlaşması imzaladı.

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) ve Azerenerji, Türkiye ile Azerbaycan arasında enerji alanındaki işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla işletme anlaşması imzaladı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, X hesabından yaptığı paylaşımda, Azerbaycan Enerji Bakanı Perviz Şahbazov ile görüştüklerini ve söz konusu anlaşmanın imzalandığını duyurdu.
Görüşmede petrol ve doğal gazın ardından elektrik
ticaretinin de iki ülke arasındaki işbirliğinin önemli bir parçası
olabileceğini vurguladıklarını belirten Bayraktar, paylaşımında şu ifadelere
yer verdi:
"Bakü temaslarımız kapsamında Sayın Şahbazov ile bir
araya geldik. Görüşmemizin ardından TEİAŞ ile Azerenerji arasında
enerji alanındaki işbirliğimizi daha da ileriye taşıyacak işletme anlaşmasını
imzaladık. Bu anlaşma, Türkiye ile Nahçıvan arasında kesintisiz ve güvenilir
elektrik iletimini sağlarken mevcut altyapının modernizasyonunu ve kapasite
artışını da beraberinde getirecek.
İki kardeş ülke arasında enerjide kurulan bu köprü, bölgesel enerji işbirliğinde yeni bir dönemin kapısını aralayacak."
AA
Antalya’nın Kaş ilçesinde 40 yaşındaki imamın 80 yaşındaki zengin bir kadınla gizli bir ilişki yaşadığı iddialarının ardından kaymakamlık harekete geçti. Kaymakamlık konunun araştırılması için Kaş İlçe Müftülüğü tarafından imam hakkında idari soruşturma emri verdi.
Hayvanlarda iç ve dış parazitlerin yıl boyunca tehlike oluşturduğunu belirten Antalya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Murat Karabayoğlu, sıcak iklimde parazit riskinin arttığına dikkat çekti.
Antalya'nın Kaş ilçesinde bulunan ve kar sularından beslenen Yeşil Göl'ün su seviyesinde kuraklık nedeniyle düşüş yaşandı.
Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, "boykot" çağrılarına ilişkin, "Esnaf ekmeğinin derdinde, dükkanını açıp, eve ekmek götürmek istiyor. Boykot çağrıları sadece bir esnafa, bir işletmeye değil herkese zarar verir." dedi.
4 yıl hapis cezası ve 5 yıl siyaset yasağı alan Fransız Siyasetçi Marine Le Pen’in Antalya’ya yerleşeceği iddia edildi.
CHP'nin Kadın Kolları MYK eski üyesi olan Bahar Önal'ın, 6 Nisan Pazar günü yapılacağı açıklanan CHP Olağanüstü Kurultay kararının iptal edilmesi için dava açtığı ortaya çıktı. Önal’ın açtığı davanın reddedildiği belirlendi.
Antalya Havalimanı Hudut Mülki İdare Amiri Suat Seyitoğlu, İsrail'den havalandıktan sonra Antalya Havalimanı'na acil iniş yapan Polonya'ya ait yolcu uçağındaki 180 kişinin, yardım için gönderilen üçüncü uçakla tahliye edildiğini söyledi.
Antalya'nın Serik ilçesi açıklarında nesli tükenmek üzere olan Caretta Carettalar balıkçıların deniz yolculuğuna eşlik etti. Yürekleri ısıtan o görüntüler cep telefonu ile kaydedildi.
AK Parti Antalya İl Başkanlığı’nda geleneksel bayramlaşma töreni gerçekleştirildi. Törende partililer ve vatandaşlar bayramlaşırken çiçek takdiminde bulunuldu.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz