MİLLİLER GALİBİYETLE BAŞLADI

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu ilk karşılaşmasında Hollanda'yı ağırlayan A Milli Takımımız, sahadan 4-2 galibiyetle ayrıldı. Ay-Yıldızlara galibiyeti getiren goller 15, 34 ile 81. dakikalarda Burak Yılmaz ile 46. dakikada Hakan Çalhanoğlu'ndan geldi. Hollanda'nın sayılarını ise 75. dakikada Klaassen ve 76. dakikada De Jong kaydetti. Hollanda, 90+4. dakikada Depay ile bir de penaltı atışından yararlanamadı.

NORVEÇ'E KONUK OLACAK

Milliler, gruptaki ikinci maçında Cumartesi günü Norveç'e konuk olacak. Norveç'in koronavirüs kararları sebebiyle mücadeleyi İspanya'da oynayacak A Milliler, Salı günü de yine Olimpiyat Stadı'nda 21.45'te başlayacak karşılaşmada Letonya'yı ağırlayacak.

8 YIL SONRA

A Milli Takımımız, Hollanda maçıyla birlikte 8 yıl sonra Atatürk Olimpiyat Stadı'na döndü. Ay-Yıldızlılar, en son 14 Ağustos 2013'te Gana ile yapılan ve 2-2 sonuçlanan özel maçta Olimpiyat Stadı'nda boy göstermişti.

Sadık Çetin SADAK

 

İLK 11'LER

Türkiye: Uğurcan, Zeki, Ozan Kabak, Çağlar, Umut, Okay, Ozan Tufan, Hakan Çalhanoğlu, Kenan, Yusuf, Burak

Hollanda: Cillessen; Tete, De Ligt, Blind, Wijndal; De Roon, Wijnaldum, Frenkie de Jong; Berghuis, Depay, Malen.

 

MAÇTAN DAKİKALAR

1' Müsabaka rakibimiz Hollanda'nın vuruşu ile başlıyor.

2' Topla birlikte ceza yayına sokulan Donyell Malen yerden vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak doğrudan kalecimiz Uğurcan Çakır'ın üzerine gidiyor.

5' Orta alandan gönderilen topa sol çaprazda Memphis Depay hareketleniyor ancak tecrübeli oyuncunun pozisyonu ofsayt.

7' Ceza yayımızın sol tarafından kullanılan serbest vuruşta Memphis Depay doğrudan kaleyi düşünüyor ancak meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarı gidiyor. 

10' Portakallar kısa paslarla pozisyon üretmeye çalışıyor.

14' Karşılaşmanın ilk köşe vuruşunu Hollanda kullanıyor. Sağ kanattan kullanılan vuruşta Memphis Depay ortasını uzak direğe doğru gönderiyor. Ceza sahamızda yaşanan kısa süreli karambolden sonra topu uzaklaştırmayı başarıyoruz.

15' GOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLL Burak Yılmaz ile öne geçiyoruz! Hakan Çalhanoğlu'nun pası ile ceza yayı sol tarafında topla buluşan Burak Yılmaz vuruşunu yapıyor ve savunmada Matthijs De Ligt'e çarpan top kalenin sol tarafından filelerle buluşuyor.

18' Sağ kanattan gelişen Hollanda atağında Steven Berghuis ortasını uzak direğe doğru gönderiyor ancak meşin yuvarlak kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

20' Hollanda tehlikeli geliyor. Ceza yayına sokulan Donyell Malen takım arkadaşı Memphis Depay ile duvar pası yaparak ceza sahasına girer girmez yerden vuruşunu yapıyor ancak kalecimiz Uğurcan Çakır sol köşeye uzanarak meşin yuvarlağı kontrol etmeyi başarıyor.

23' Bu dakikalarda yapılan faullerle oyun sık sık duruyor.

27' Ceza sahamızın sol çaprazından kullanılan serbest vuruşta Memphis Depay doğrudan kaleyi düşünüyor ancak meşin yuvarlak doğrudan Uğurcan Çakır'ın üzerine gidiyor.

29' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Memphis Depay ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Savunmamızda Okay Yokuşlu'nun kafa ile karşıladığı topu ceza yayı gerisinde Kenny Tete kontrol ediyor. Tecrübeli oyuncu gelişine yerden vuruşunu yapıyor ancak top savunmamızdan geri geliyor.

32' Ay Yıldızlılarımızda Kenan Karaman ceza yayımızın hemen önünde rakibi Donyell Malen'a yaptığı müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

32' Kullanılan serbest vuruşta Memphis Depay vuruşunu yapıyor ancak barajımızdan seken top kalenin hemen üzerinden dışarı gidiyor.

34' PENALTI KAZANIYORUZ!!!! Yusuf Yazıcı'nın pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Okay Yokuşlu topu tekrar çevirmek isterken rakibinin müdahalesi ile yerde kalıyor ve hakem beyaz noktayı işaret ediyor.

34' Penaltı vuruşu için topun başına Burak Yılmaz geliyor...

35' GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL Burak Yılmaz meşin yuvarlağı sol üst köşeden filelerle buluşturuyor ve farkı ikiye çıkartıyoruz!

36' Milli takımımızda Ozan Tufan rakibi Marten De Roon'a yaptığı müdahale sonrasında sarı kart görüyor.

40' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Memphis Depay ortasını yakın direğe doğru gönderiyor ancak savunmamız meşin yuvarlağı karşılamayı başarıyor.

43' Kırmızı beyazlılarımızda Ozan Tufan kısa süreli sakatlık geçiriyor.

45' Hollanda gole çok yaklaşıyor. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Steven Berghuis ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Matthijs De Ligt kafa vuruşunu yapıyor ve sol direğe çarpan topu son anda çizgi üzerinde Okay Yokuşlu kafa ile karşılamayı başarıyor.

45' Dördüncü hakemin işareti ile ilk yarının sonuna en az 3 dakikalık oynanmamış süre bölümü ilave ediliyor.

45' Hakem Michael Oliver'ın düdüğü ile müsabaka devre arasına giriyor.

45' Müsabakanın ikinci yarısı millilerimizin vuruşu ile başlıyor.

46' GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hakan Çalhanoğlu ile farkı üçe çıkartıyoruz!

50' Hollanda'da Georginio Wijnaldum oyuncumuz Mehmet Zeki Çelik'e dirsekle müdahale ettiğinden dolayı sarı kart görüyor.

52' Ay yıldızlılarımızda Burak Yılmaz rakibi Matthijs De Ligt'e yaptığı müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor. 

54' Ataklarını sıklaştıran Portakallar sağ kanattan geliyor ve Kenny Tete ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunmamız meşin yuvarlağı karşılamayı başarıyor.

58' Ceza yayımızın sol tarafından kullanılan serbest vuruşta Steven Berghuis doğrudan kaleyi düşünüyor ancak meşin yuvarlak sol kale direğinin hemen üzerinden dışarı gidiyor.

60' Portakallar bu kez ceza yayımızın sağ tarafından serbest vuruş kullanıyor. Topun başına geçen Steven Berghuis vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak barajımızda kalıyor.

62' Sağ kanattan ceza sahasına giren Memphis Depay pasını ceza sahası içi sağ çaprazına doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Georginio Wijnaldum bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak savunmamızdan sekerek kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

62' Hollanda cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Marten De Roon oyundan alınırken yerine Luuk De Jong oyuna dahil oluyor.

63' Gole çok yaklaşıyoruz!!! Savunma arkasına atılan pasa sağ kanatta hareketlenen Ozan Tufan ceza sahasına girer girmez şansını deniyor ancak top savunmaya çarparak oyun alanını terk ediyor.

64' A Millilerimizde ilk oyuncu değişiklikleri gerçekleşiyor. Yusuf Yazıcı ve Ozan Tufan oyundan alınırken yerlerine Caner Erkin ve Taylan Antalyalı oyuna dahil oluyor.

65' Sağ çaprazda topla buluşan Steven Berghuis ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Gelen topa savunma ile birlikte yükselen Luuk De Jong kafa vuruşunu yapıyor ancak bu vuruş istediği gibi olmuyor ve meşin yuvarlak kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

69' Portakallarda iki oyuncu değişikliği birden gerçekleşiyor. Kenny Tete ve Donyell Malen oyundan alınırken yerlerine Denzel Dumfries ve Davy Klaassen oyuna dahil oluyor.

72' Ay yıldızlılarımızda Umut Meraş oyunu soğuttuğu gerekçesi ile sarı kart görüyor.

75' GOL... Hollanda, Davy Klaassen ile durumu 3-1'e getiriyor. Sol çaprazda topla buluşan Memphis Depay ortasını penaltı noktasının sol tarafına doğru gönderiyor. Bu noktada topla buluşan Davy Klaassen dönerek yerden vuruşunu yapıyor ve kalecimiz Uğurcan Çakır'ın müdahalesinde rağmen meşin yuvarlak filelerimizle buluşuyor.

76' GOL... Hollanda, Luuk De Jong ile farkı bire indiriyor...

78' A Millilerimizde iki oyuncu değişikliği birden gerçekleşiyor. Hakan Çalhanoğlu ve Kenan Karaman oyundan alınırken yerlerine Enes Ünal ve Kaan Ayhan oyuna dahil oluyor.

81' GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL!!!!! Burak Yılmaz ile durumu 4-2'ye getiriyoruz! Ceza yayının hemen sol tarafından kullandığımız serbest vuruşta Burak Yılmaz sağ ayağının içi ile çok sert vuruyor ve meşin yuvarlağı sağ üst köşeden filelerle buluşturuyor.

 82' Portakallarda son oyuncu değişiklikleri gerçekleşiyor. Owen Wijndal ve Daley Blind oyundan alınırken yerlerine Patrick Van Aanholt ve Ryan Gravenberch oyuna dahil oluyor.

85' Sağ kanattan gelişen atakta Denzel Dumfries ortasını penaltı noktasının önüne doğru gönderiyor ancak kalecimiz Uğurcan Çakır çıkarak meşin yuvarlağı kontrol etmeyi başarıyor. Bu pozisyonda rakibi ile çarpışan Uğurcan Çakır kısa süreli sakatlık geçiriyor.

87' Sağ kanattan kullanılan serbest vuruşumuzda Caner Erkin ortasını penaltı noktasının sağ tarafına doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Enes Ünal kafa vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak kaleci Tim Krul'da kalıyor.

88' Ceza yayının gerisinde topla buluşan Georginio Wijnaldum yerden vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak savunmamıza çarparak sağ kale direğinin hemen yanından dışarı gidiyor.

90' Ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Patrick Van Aanholt bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak doğrudan kalecimiz Uğurcan'ın üzerine gidiyor.

90' Dördüncü hakemin işareti ile müsabakanın sonuna en az 4 dakikalık oynanmamış süre bölümü ilave ediliyor.

90' Hollanda Penaltı kazanıyor...