TÜRKİYE EMİN ELLERDE

Bugün, ulusal egemenliğimizin sembolü olan TBMM’nin kuruluşunun 101.yılı, yok edilmeye çalışılan bir ulusun, millet iradesine dayanarak yeniden varoluşunun 101.yıl dönümü.

Ve bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Atamız tarafından çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayramdır.

Atatürk, tarihin tekerrür ederek aynı kötü günlerin tekrar yaşanmaması, geleceğimizin aydınlık ve güven içerisinde olması için geleceğimizi çocuklara emanet etmiştir.

İşte biz de bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Lider ailesi olarak gazetemizin hazırlanmasını geleceğimiz çocuklarımıza emanet ettik. Lider Gazete, manşetini Antalya’daki çocuklar hazırladı.

İnanın yaptıkları çalışma ile de bizleri çok ama çok şaşırtıp geleceğimiz garanti altında olduğunu kanıtladılar.

Çünkü çocukların tek isteği haberlerde eğitim konularına ağırlık verilmesini istemeleri oldu. Bir günlük gazeteci olsalar bile kurdukları cümleler ne kadar kararlı olduklarını gösterdi, bizim de geleceği umutla bakmamıza vesile oldu.

Geleceğimizin teminatı çocukların, cesur, ahlaklı, iradeli, güçlü, Cumhuriyet’i benimsemiş, vatanını, ülkesini seven pırıl pırıl yetişen gençler olmasını temenni ediyorum.

GURUR KAYNAĞIMIZ

Naifliği, sevecenliği, çalışkanlığı ve bir çok insani özelliği ile Antalya’nın gurur kaynağı idarecilerinden birisi olan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, geçtiğimiz günlerde Akdeniz Belediyeler Birliği’nin 4’ncü döneminde yeniden başkanlığına seçildi.

Demek ki sadece Antalya’da değil bölgede de taraflı tarafsız başkanlar tarafından da seviliyormuş.

Allah başarılarını daim kılsın.

Çalışmaktan bıkmayan ve sürekli üreten Tütüncü, 3’ncü döneminin projesi olan Nasreddin Hoca Kreş ve Gündüz Bakım Evleri’nin, dördüncü şubesinin yapımı tamamladı. Erenköy Mahallesi’ndeki kreş eğitime hazır hale getirildi.

Çocukları ve aileleri sevindirecek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda açılacaktı. Ancak kısıtlama nedeniyle tören pazartesiye ertelendi.

Her ne olursa olsun Tütüncü’nün önemli bir günde çocuklara büyük bir hediyesi oldu ve niye gurur kaynağımız olduğunu kanıtlamış oldu.

Helal olsun, başka ne diyelim

HIRSIZA HAKLI BEDDUA

İçinde bulunduğumuz Ramazan ayı nedeniyle yardıma muhtaçlara el uzatacakken ajanslardan düşen bir haberle kahroldum.

Antalya Kepez’de oturan ve beyin kanaması sonucu vücudunun sol tarafı tamamen felç olan engelli 47 yaşındaki İbrahim Araz'ın akülü tekerlekli sandalyesi tarafından çalınmış.

Mübarek ayda oruçlu halimle ağzımı bozmamak için sabrettim.

Çok zor durumda kaldığını söyleyen 2 çocuk babası Araz, “Hırsız senin Allah belanı versin. Engellinin neyini çalıyorsun…." diye de beddua etmiş.

Yerden göğe kadar haklı. Bende aynı duasına katılıyorum.

Eşi ve çocuklarının yardımı ile bir iki adım atabilen adamcağızın halini görünce inanın yüreğim burkuldu.

Hayatı kararan Araz’ın akülü sandalyesini çalan hırsızın bulunması için buradan Antalya Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan’a sesleniyorum, “Bulun şu adi herifi ve mağduriyeti giderip sevap kazanın.”

GİDİN AŞINIZI OLUN

Evet aşı sırası gelenler “Lütfen gidin aşınızı olun. Kendiniz için değilse toplum için aşınızı yaptırın”

Yarabbi ne günlere kaldık. Korona belası devam ederken şu aşı kartı olanlar kendileri aşı olmadıkları gibi kafa karıştırıp insanların beynini bulandırıyorlar.

Antalya İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, şuana kadar 1. doz 439 bin 953 kişi, 2.doz 254 bin 136 kişiye aşı uygulaması yapıldığını açıkladı. Yeterli mi asla değil.

Mesele aşı sırası gelenlerin aşı yaptırmamasında. Bunun içinde aşı sırası gelip de aşı olmak istemeyen vatandaşlar için 35 ikna ekibi kuruldu.

Beyler bayanlar! Yapmayın lütfen. Şuanda bu işin çözümü için aşı ve kurallara uymak.

Hastaneler oruç nedeniyle iftardan sonraya da randevu veriyor. Üşenmeyin, korkmayın, söylenenlere aldırış etmeyin ve aşınızı yaptırın.

KABAK TADINI VERDİ

An Kabak tatlısı dendiği zaman akla gelen ilk şehir Antalya. Hele bir de 7 Mehmet Restoranda yersen işte o zaman kabak tadını veriyor.

Hal böyle olunca bu tat yöresel oluyor. Bu nedenle de Antalya Ticaret Sanayi Odası, kültürel ve coğrafi değerleri koruma altına alma çalışmaları kapsamında Antalya Piyazı’ndan sonra, kentin eşsiz lezzeti ‘Antalya Kabak Tatlısı’na da Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan Coğrafi İşaret Tescil Belgesi aldı.

Antalya’da, Finike Portakalı, Antalya Tavşan Yüreği Zeytini, Korkuteli Karyağdı Armudu, Alanya Avakadosu, Alanya Gülüklü (Hülüklü) Çorba, Alanya Yenidünyası ve Antalya Piyazı da Coğrafi İşaret Tescil Belgesi almıştı.

Allah ağzımızın tescilli tadını bozmasın.