Türkiye’den kültür balıkçılığında üretim rekoru
Türk kültür balıkçılığı, su üretimindeki payını artırmaya devam ederken, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında üretim rekoru kırdı.
Türk kültür balıkçılığı, su üretimindeki payını artırmaya devam ederken, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında üretim rekoru kırdı.
Türkiye'de toplam su ürünleri üretimi, 2023 yılında önceki
yıla göre yüzde 18,6 artarak 1 milyon 7 bin 921 ton gerçekleşti.
Türkiye'nin su ürünleri üretiminin yüzde 55'ini oluşturan yetiştiricilik
ürünleri yani kültür balıkçılığı, 2023'te 553 bin 862 tonla üretim rekoru
kırdı.
Yetiştiricilik üretimi 2023'te yüzde 7,6 arttı.
EN ÇOK YETİŞTİRİLEN
BALIKLAR
Yetiştirilen en önemli balık türü iç sularda alabalık,
denizlerde ise levrek ve çipura oldu.
DENİZLERDE VE İÇ
SULARDAKİ ÜRETİM
Yetiştiricilik yoluyla yapılan üretimin 399 bin 529 tonu
denizlerde, 154 bin 333 tonu iç sularda gerçekleşti.
Yetiştirilen en önemli balık türleri iç sularda 154 bin 6
ton ile alabalık, denizlerde ise 160 bin 802 ton ile levrek ve 154 bin 11 tonla
çipura oldu.
İÇ SULARDA VE
DENİZLERDE YETİŞTİRİLEN BALIKLAR
Su ürünleri yetiştiriciliğinde iç sularda alabalığın yanı
sıra 216 ton aynalı sazan, 1 ton mersin balığı, 79 ton yayın, 31 ton kurbağa
üretimi yapıldı. Denizlerde de çipura ve levrek haricinde 9 tür balık
yetiştirildi.
TÜRK SOMONU ÜRETİMİ
ARTTI
Denizlerdeki su ürünleri üretiminde Türk somonu 45 bin 454
tondan 66 bin 5 tona yükseldi.
Diğer türlerde ise fangri 59 ton, sarıağız (Grenyüz) 6 bin
149 ton, orkinos 3 bin 674, midye 8 bin 738 ton, karides 18 ton, kum şırlanı 18
ton, mavi yengeç ile spirulina 1'er ton olarak gerçekleşti.
SU ÜRÜNLERİ İHRACATI
Geçen yıl yaklaşık 100 ülkeye yapılan su ürünleri
ihracatından 1,7 milyar dolarlık gelir elde edildi.
AA
Altın piyasası, Amerikan seçimlerinin ardından hareketli günler geçirdi. Trump’ın seçim kazanmasıyla birlikte düşüşe geçen altın fiyatları, geçtiğimiz günlerde yeniden toparlandı. Kuyumculuk sektöründen Yasin Adalı, altın fiyatlarındaki son durumu değerlendirdi.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını değiştirmeyerek yüzde 50’de tuttu.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı devam meclisinde geçen yıl 16 milyar olarak belirlenen bütçenin bu yıl 39 milyar lira olarak yüzde 143 arttığı görüldü. Bütçe Büyükşehir Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi.
Lider Haber TV’de Murat Er’in sunduğu Gün Ortası programında 2025’te asgari ücrete yapılacak zam hakkında değerlendirmelerde bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz, yüzde 35’lik bir artış oranıyla asgari ücret tutarının tahmini olarak 22 bin 952 liraya çıkabileceğini söyledi.
Antalya’da düzenlenen Kültür Yolu Festivali, şehre büyük bir hareketlilik ve canlılık kazandırarak, yerel ekonomiyi canlandırdı. TESK Genel Başkan Vekili ve AESOB Başkanı Adlıhan Dere, bu tür festivallerin yerel işletmelerin canlılık kazanmasında kritik bir rol oynadığını vurguladı.
Antalya'nın Manavgat ilçesinde yağ oranı ve aromasıyla coğrafi işaret tescili alan Manavgat susamı, otellerin mutfaklarına lezzet katıyor.
Lider Haber TV’de yılbaşından itibaren elektrik faturalarında yapılacak olan yeni düzenlemeler hakkında bilgiler veren TÜKONFED Enerji Komisyonu Üyesi Fetih Evren Şahin, “Bu düzenlemeyi elektrikte yeni dönemin ayak sesleri olarak görmekte fayda var” dedi.
TÜİK, ekim ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıkladı. Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 48,58, aylık yüzde 2,88 arttı.
Antalya, Isparta ve Burdur’u kapsayan Batı Akdeniz İhracatçılar Birliğine (BAİB) üye firmaların, yılın 10 aylık dönemindeki ihracatı 2 milyar doları aştı.
Antalya Ticaret Borsası, Antalya hallerinde işlem gören domates, sebze ve meyvelerin işlem miktar ve fiyatlarıyla ilgili endeks değerlerini açıkladı.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz