TÜRK SPORCU GURURLANDIRDI

Türkiye Binicilik Şampiyonu ve ilk Binicilik Olimpiyat sporcusu Ömer Karaevli “Paris Grand Prix” yarışında birincilik elde ederek altın madalyayı Türkiye’ye getirdi.

Dünyanın en prestijli engel atlama organizasyonları arasında yer alan “Global Champions Tour” kapsamında gerçekleşen “Paris Grand Pix” Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleştirildi.

Yarışa Milli Sporcu Ömer Karaevli damga vurdu. Atı Avant ile yarışta tüm rakiplerini eleyen Karaevli, birincilik elde etti.

Eyfel kulesi önünde düzenlenen ödül töreninde madalyasını alan Karaevli, Türkiye’yi gururlandırarak Paris sokaklarında Türk Bayrağı açtırdı, İstiklal Marşını okuttu.

Karaevli burada yaptığı açıklamada, sadece 3 aydır bindiği atı Avant ile birincilik elde etmenin gururunu yaşadığını söyledi. Karevli, “Bu inanılmaz bir histi. Atımla gurur duyuyorum. Ülkemizi ve ekibimizi bu şekilde temsil etmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Umarım gelecekte daha da iyi şeyler yaparız. Bizi destekleyen herkese teşekkür ederiz. Eyfel kulesi manzarasında bunca kalabalığın desteğini almak harikaydı” diye konuştu.

HABER MERKEZİ