TÜRK POLİSİ’NİN 177. YIL GURURU

Türk Polis Teşkilatı’nın 177’nci kuruluş yıl dönümü Antalya’da coşkuyla kutlandı.

Zehra TEKECİ, İrem GÜNEYBAZ

Antalya İl Emniyet Müdürlüğünce Türk Polis Teşkilatı’nın 177’nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Muratpaşa ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk töreni düzenlendi. Törende Atatürk Anıtı’na, Antalya İl Emniyet Müdürlüğü, Türkiye Emekli Emniyet Müdürleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı, Antalya Şehit Aileleri ve Gazileri Derneğince çelenk sunuldu.

COŞKULU KUTLAMA

Programa, Antalya İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, emniyet müdür yardımcıları, emekli emniyet müdürleri Feyzullah Arslan ve Saime Konca, şube müdürleri, Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Antalya Şubesi adına Hanifi Eker, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı adına Engin Güler, Antalya Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Cengiz Nizam ile polis teşkilatı mensupları ve vatandaşlar katıldı. Çelenk töreninin ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

EMEKLİ MÜDÜR 70’İNCİ YILINI KUTLADI

Tören sonunda 88 yaşındaki emekli emniyet müdürü Saime Konca basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türk Polis Teşkilatının 177'nci kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Konca, günün kendisi için özel bir anlam ifade ettiğini belirterek, "Bugün benim polis teşkilatı mensubu oluşumun 70'nci yıl dönümü. 1952 yılında polis akademisinden mezun oldum ve mesleğime başladım. Mesleğimin sonuna kadar çalıştım ve emekli oldum. Bu günde Türk Polis Teşkilatı'nın 177'nci yıl dönümünü kutlamanın, görevine bağlı, sevecen ve halka hizmet etmekten gurur duyan insanlar görmenin mutluluğunu yaşıyorum." diye konuştu.