TÜRK İŞ ANTALYA’DAN 'İSTİHDAM' ELEŞTİRİSİ

Türk İş İl Temsilcisi ve Yol İş Sendikası Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Cemil Ünal, TBMM’ye sunulan istihdam paketinde yer alan esnek çalışmaya ilişkin düzenlemeleri eleştirdi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen ve kamuoyunda "torba yasa teklifi" olarak bilinen "İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi"ne karşı, Türk-İş Genel Merkezi önünde, 81 il temsilciliğiyle eş zamanlı basın açıklaması yapıldı. Türk-İş İl Temsilcisi Cemil Ünal, geçen hafta TBMM'ye sunulan kanun teklifi ile yıllardan beri karşı durdukları esnekleşme ve güvensizleştirme konularının yeniden gündeme geldiğine dikkati çekti.

SENDİKAL YAŞAM VURGUSU

Ünal, düzenlemenin kıdem ve ihbar tazminatı gibi işçilerin en temel istihdam güvencelerini ve çalışma barışını ortadan kaldıracağını, sendikal yaşamı alt üst edeceğini savundu. Ünal, “Böyle bir düzenlemeye karşı çıkmazsak hem kendimize hem de çocuklarımıza çok büyük kötülük yapmış oluruz. İşverenlerin isteklerinin bizim aleyhimize olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunu yaşayarak öğrendik. Bu gidişe dur dememiz gerekiyor. İşsizlik Sigortası Fonu, işvereni teşvik fonuna dönüşmüştür. Meclisten geçen sözüm ona istihdam paketi, işverenlere teşvik muafiyet af getirmektedir. İşçinin emeği sermayenin sömürüsüne bırakılmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Bayram OKUDAN