TÜRK HEYETİNDEN RUSYA’DA KRİTİK GÖRÜŞME

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın resmi görüşmelerde bulunmak üzere Rusya’ya ziyarette bulundu. Görüşmelerde Türkiye ile Rusya arasında uçuş trafiği ve aşı tedariği konuları konuşuldu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Sağlık Bakan Yardımcısı ile Rusya’ya gitti. Sözcü Kalın ve Bakan Ersoy, Rus muhataplarıyla Sputnik V aşısının tedariki ile Türkiye'deki üretimini görüştü. Görüşmede ayrıca, iki ülke arasındaki uçuşlar ile Rus turistlerin Türkiye'ye ziyaretleri de değerlendirildi.

Ziyaret hakkında açıklama yapan Ersoy, “Sputnik V aşısını Türkiye’ye öngörülenden daha hızlı ve daha yoğun bir kapasiteyle nasıl getirebiliriz, bununla ilgili taleplerimizi ilettik” diye konuştu.

“SEVKİYATLARIN HIZLANDIRILMASINI İSTEDİK”

Rus yetkililerin söz konusu talepleri değerlendirip farklı seçenekler üzerinde çalışıp tekrar dönüş yapacaklarını belirten Ersoy, “Daha fazla miktarda Sputnik V aşısını daha kısa sürede nasıl teslim edebilirler, ne tür alternatifler geliştirebilirler, bizi bu hafta içerisinde bilgilendireceklerini söylediler. Mayıs sonu haziran başı, mümkünse bu ay içinde ilk sevkiyatı yapmak istiyorlar. Ama biz sevkiyat sayılarının artırılmasını ve hızlandırılmasını talep ettik” ifadelerini kullandı.

UÇUŞ TRAFİĞİ DE KONUŞULDU

Bakan Ersoy sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Cumhurbaşkanlığı Sözcümüz Sayın İbrahim Kalın ve Sağlık Bakan Yardımcımız Sayın Tolga Tolunay ile birlikte resmî görüşmelerde bulunmak üzere Rusya'yı ziyaret ettik. Rusya Federasyonu Başbakan Yardımcısı Sayın Tatyana Golikova ve Federal Turizm Ajansı Başkanı Sayın Zarina Doguzova ile gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde ülkelerimiz arasındaki uçuş trafiğinin açılması ve aşı tedariği konularını ele aldık.”

HABER MERKEZİ