Turizmin yıldızında yılbaşı hareketliliği

Yurtdışındakiler için 24 Aralık itibariyle Noel tatilinin başladığını ve Hristiyanların 6 Ocak’taki Ortodoks Bayramı nedeniyle otellerde doluluk olacağını söyleyen Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, “Yılbaşında Antalya’da açık olan otellerin tamamına yakını dolacak. Şu an yüzde 90 oranında doluluk görünüyor” dedi.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu Antalya otellerindeki yılbaşı rezervasyonları ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak açık olan otellerin tamamına yakınının dolacağını belirtti. Yılbaşı tatili için rezervasyonların yapılmaya başlandığını ifade eden Kavaloğlu, açık olan otellerin yüzde 90 oranında doluluk olduğunu söyledi. Turizmde rekor kıran Antalya’da Kavaloğlu, yılbaşında kayak otellerinin ve kar tatilcileri tarafından tercih edileceğini, Antalya'daki güzel hava şartları nedeniyle açık olan otellerin yüzde 30’unun açık olduğunu belirten Kavaloğlu, “Yurtiçi pazar olarak değerlendirdiğinizde artık kar düştü. Yılbaşında kayak otellerinin daha fazla tercih edileceğini, kar tatilinin daha fazla tercih edileceğini düşünüyorum. Antalya'daki iklim şartları malumunuz, hava şartları çok güzel gidiyor” ifadelerini kullandı.


YILBAŞI İLE REKOR DEVAM EDECEK

Özellikle Avrupa ve Rusya'dan gelen rezervasyonların açık otellerin tamamının dolduracağını öngören Kavaloğlu, “Türk misafirlerin genellikle 3 günlük tatilleri tercih ediyor. Avrupa'dan gelen turistlerin ise 7 gün üzerinde konaklıyor. Hatta bazılarının Noel tatilini kapsayarak 10 gün üzerinde kalıyor. Yurtdışındakiler için 24 Aralık itibariyle Noel tatili başlıyor. Ayrıca Hristiyanların 6 Ocak’taki Ortodoks Bayramı nedeniyle 24 Aralık-6 Ocak arası otellerde doluluk olacak. Yılbaşında Antalya’da açık olan otellerin tamamına yakını dolacak. Şu an yüzde 90 oranında doluluk görünüyor. Yılbaşı tatiliyle beraber kırılan rekor devam edecek ve bu yılı en az 15 milyon 500 bin turist ile kapatacağız. Bu yıl artıda olduğumuz bir yıl oldu” dedi.


“TURİZMİ ÇEŞİTLENDİRDİK”

Kavaloğlu, turizmi çeşitlendirmenin önemine vurgu yaparak, spor turizminin özellikle devre kampı döneminde yoğun olduğunu ve futbol turizmi ile golf turizminin iyi gittiğini söyledi. Kavaloğlu, “Birazcık da olsa turizmi çeşitlendirdik. Son dönemlerde özellikle spor turizmi tam da devre kampına denk geliyor. Liglerin ara tatiline denk geliyor. Hem yurtdışından hem yurt içinden takımların da yine kamp için Antalya'yı tercih edeceklerini düşünüyoruz. Şu anda gelen rezervasyonlarda futbol turizminin, spor turizminin iyi olduğunu gösteriyor. Golf turizmi de iyi gidiyor” diye değerlendirdi.


Kuzey Kıbrıs'ın özel bir cazibesi olduğunu belirten AKTOB Başkanı Kavaloğlu, eğlence programlarının yoğunluğu nedeniyle yılbaşında Kuzey Kıbrıs'ta yoğun bir dönem geçireceğini belirtti. Kavaloğlu, Kıbrıs’ın da yılbaşında 3 günlük ayrı bir yoğunluğu olacağına dikkat çekerek “Kuzey Kıbrıs’ında ayrı bir özelliği var. Kuzey Kıbrıs'ta hem yavru vatan hem yurt dışı. Dolayısıyla yurt dışına çıkma zevkini yaşamak isteyen yurtdışı turist profili Türkler, Kuzey Kıbrıs tercih ediyorlar. Özellikle eğlence programları ve sanatçı programlarının daha yoğun olması sebebiyle Kuzey Kıbrıs’ında yılbaşında çok yoğun bir şekilde geçeceğini düşünüyorum. Kuzey Kıbrıs'taki yoğunluk 3 günlük bir periyot olacak. Ama Antalya'daki periyot daha uzun olacak” diye konuştu.