2022 TURİZMİ YÜZ GÜLDÜRECEK

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, “Turizmde hedeflediğimiz rakamlara ulaşacağımızı düşünüyoruz. Tüm turizm paydaşları bu yönde bir beklenti içinde çünkü dış turizm kadar iç turizmde çok hareketli. Bu yıl 2019 rakamlarına doğru artan bir turizm ivmesi var” dedi.

Türkiye’nin turizm başkenti Antalya’da 2022 turizminde, geride bırakılan pandemi sürecinin izlerinin silinmesi bekleniyor. Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turist ağırlayan Antalya’da iç ve dış pazar hareketliliği yaşanıyor. Rusya ve Ukrayna savaşının oluşturduğu açık, pazar çeşitliliğinin arttırılmasıyla azalırken, turizmde hedeflenen rakamlara ulaşılacağı ön görülüyor.

“2019 RAKAMLARINA DOĞRU İVME KAZANIYOR”

Konuya ilişkin Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulunan AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Antalya’da 2022 turizm yılının oldukça iyi geçtiğini söyledi. Uslu, “Antalya’da turizm bu yıl çok iyi noktada. Pandemi nedeniyle 2020’de ciddi düşüş yaşamıştık. 2021’de bu düşüşü biraz topladık, bu yıl ise 2019 rakamlarına doğru artan bir turizm ivmesi var” dedi.

AÇIK FARKLI PAZARLARLA KAPANDI

Ukrayna ve Rusya savaşının turizm üzerinde etkisini gösterdiğini ancak atılan doğru adımların bu kaybı kapattığını ifade eden Uslu, “Rusya ve Ukrayna krizinin oluşturduğu açıkta, farklı pazarlara ulaşma ve çeşitliliği arttırma noktasında hükümetimiz ve bakanlığımızın temasları sayesinde turizm ivmesi yukarı çıkarıldı” diye konuştu.

HEM İÇ HEM DIŞ TURİZM HAREKETLİ

Uslu, Antalya’da beklenen turizm rakamlarına ulaşılacağının ön görüldüğünü vurgulayarak, “Antalya’ya günde sayısız uçak iniyor ve 80 binin üzerinde yabancı turist geliyor. Bu rakamlar geçen yılın üstünde. Turizmde hedeflediğimiz rakamlara ulaşacağımızı düşünüyoruz. Bu anlamda turizm sektörü oldukça kapsamlı şekilde hazırlıklı durumda.  Yıl sonu beklentimiz oldukça yüksek. Bu yıl turizmde 15 milyonluk bir rakama ulaşmayı bekliyoruz. Tüm turizm paydaşları bu yönde bir beklenti içinde çünkü dış turizm kadar iç turizmde çok hareketli. Antalya’nın hem batısında butik turizme, hem de merkezinde deniz turizmine yerli vatandaşlarımız ciddi rağbet gösteriyor” ifadelerini kullandı.

ANTALYA DÜNYANIN EN ÖNEMLİ TURİZM DESTİNASYONLARI ARASINDA

Antalya’nın turizmde önemli bir yere sahip olduğunun  altını çizen Uslu, şöyle konuştu:  “Rusya ve Ukrayna krizinin çözümü ile önümüzdeki yıllarda turizmde beklenen rakamların çok daha üste çıkmasını bekliyoruz.  Antalya dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından biri. Türkiye’nin de en önemli turizm destinasyonu. Bizler de Türkiye’yi dünyada lider noktada bir destinasyon yapmak için çalışmalarımızı ve gayretlerimizi sürdüreceğiz.”