TURİZMDE İSPANYA’YI SOLLADIK
Yılın ocak-temmuz dönemini kapsayan yedi ayda İspanya’ya gelen toplam ziyaretçi 9.8 milyonda kalırken aynı dönemde Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı 10 milyonu geçti.

Yılın ocak-temmuz dönemini kapsayan yedi ayda İspanya’ya gelen toplam ziyaretçi 9.8 milyonda kalırken aynı dönemde Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı 10 milyonu geçti.
Yurtdışındaki yurttaşlar da eklendiğinde bu sayı 12 milyona yaklaşıyor. Bu durumda Türkiye pandemi ortamında yakaladığı Akdeniz’in liderliğini yıllardan beri elinde tutan İspanya’dan alarak ilk sıraya yükseldi.
Ocak-temmuz döneminde, 7 ayda İspanya’ya gelen ziyaretçi sayısı 2020’nin aynı dönemine göre yüzde 28,8 düşüşle 9,8 milyon oldu. 2019’un aynı döneminde İspanya’ya 40 milyon ziyaretçi gelmişti. Bu durumda Temmuz ayındaki artışa rağmen İspanya yedi aylık toplamda 2019’un ancak yüzde 25’ine ulaşabildi. Bu dönemde İspanya’ya en çok ziyaretçi 2 milyon 61 bin ile Fransa’dan giderken, onu 1 milyon 876 binle Almanya, 828 binle İngiltere ve 583 binle Hollanda izledi. Bu dönemde İspanya’nın Pazar profili de değişti.
Yıllardan beri ana pazarı olan İngiltere’nin yerini Fransa aldı. Bu dönemde İspanya’ya Fransa’dan 2 milyon 61 bin kişi geldi. O’nu 1 milyon 876 binle Almanya, 828 binle İngiltere ve 583 binle Hollanda izledi.
HABER MERKEZİ
Giderek kutuplaşan bir ortamda diplomasinin rolünü ve temel ilkelerini yeniden tanımlama yolunda diyaloğa ilham vermeyi amaçlayan Antalya Diplomasi Forumu (ADF) kentin turizminin hareketlenmesine de katkı sağlıyor.
Antalya'da hava sıcaklıklarının düşmesiyle Tahtalı Dağı'nın zirvesinde kar yağışı etkili oldu.
Her yıl milyonlarca turistin tatil yaptığı Antalya'da, yerli ve yabancı misafirlerin tertemiz tesislerde konaklaması için hummalı bir çalışma yürütülüyor.
Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının iç turizm pazarını olumlu yönde etkileyeceğini söyleyen Turizmci Recep Yavuz, yerli turistin tercihinin Akdeniz ve Ege olacağını belirterek, “Özellikle Side, Alanya bölgesinden başlayıp daha sonra işte Belek, Kundu bütçeye göre Kemer bölgelerinde yoğunluk olacaktır. Bir de yerli turistin Ege'ye yönelebileceğini düşünüyorum” dedi.
Nevruz, Paskalya, Ramazan Bayramı ve ara tatilin arka arkaya denk gelmesi Antalya'da hem sezon açılışını öne çekti hem de otellerin doluluk oranlarını yükseltti.
Geçtiğimiz günlerde Antalya’da bir otelde erkek sayısı fazla olduğu gerekçesi ile 2 erkek müşterinin rezervasyonunun iptal edilmesi hakkında konuşan Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkan Vekili İbrahim Güllü, “Maalesef çok kötü bir uygulama. Gerçekten ayrımcılık söz konusu” dedi.
Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, 2025 turizm sezonu için umut verici bir tablo çizdi. Karaer, Avrupa’dan gelen rezervasyon rakamlarının bu iyimserliği desteklediğini vurguladı.
Ramazan Bayramı ile birlikte yaz turizm sezonunun başlayacağını söyleyen AKTOB Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, “Bu sene eğer savaş biterse gelen Rus turist rakamı 4 milyonun üzerine çıkacak. Sadece en olumsuz söyleyeceğimiz şey Benelüks ülkelerin dediğimiz Belçika ve Hollanda geçen seneye göre biraz durgun gidiyor” dedi.
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, turizmde bu yılın Avrupa pazarı için çok hareketli geçeceğini belirterek, “Alman ve İngiliz pazarı bu yılı artıda tamamlayacak.” dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kruvaziyer turizminde şubat ayında yolcu hareketliliğinin geçen yıla göre yüzde 509,3 artışla 29 bin 826 olduğunu bildirdi. Bakan Uraloğlu, kruvaziyer turizminde yıla yolcu rekoruyla başlanan Türkiye'de, iki ay üst üste ay rekoru kırıldığını ifade etti.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz