TURİZMCİNİN GÖZÜ AŞIDA

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, kovid-19 aşısının uygulanmaya başlamasıyla birlikte turizmde 2019 yılında rekor kıran Antalya’nın rakamlarını katlayabileceğini söyledi.

Kentte ve otellerdeki Rus turist sayısında artış yaşanmaya başlarken, turizmcilerin eski günlere dönmenin umudu içerisinde. İkinci bir dalgayı düşünmek bile istemeyen turizmciler, Covid-19 aşısının uygulanmaya geçmesiyle birlikte Türkiye ve Antalya’nın turizmde eski rakamlarını katlayabileceğini düşünüyor.

RAKAMLARI KATLARIZ

Gelen turist sayılarında Rus turistlerin gittikçe artışa geçtiğini de aktaran atmaca, Corona virüs aşısı bulunmasıyla birlikte geçen yıl rekorunun kırılabilir olduğunu söyledi. “Aşı bulunursa turizm patlar” diyen Atmaca, "2019’daki rakamları katlarız. Çünkü insanların en çok ihtiyaç duyduğu şey bir aşı. Böyle bir coğrafyası, tarihi olan ülkede eski günlerdeki gibi çok keyifli, heyecanlı ve çılgınlar gibi tatil yapacağını düşünüyorum. Ben çok umutluyum. Aşı bulunursa her şey eskisinden daha iyi olacak” diye konuştu.

İHA