Turizmcilerin savaş endişesi

AKTOB Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, İsrail ve Filistin Savaşı’nın turizmi etkileyip etkilemeyeceğine ilişkin değerlendirmede bulundu. Kavaloğlu, turizm sektörünün geçmişteki büyük felaketleri başarıyla aştığını ve yakın zamandaki krizleri de atlatabileceklerine olan inancını vurguladı.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nin (AKTOB) Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, Türkiye'nin jeopolitik konumu nedeniyle İsrail ve Filistin arasındaki gerilimin turizmi etkileyebileceğini belirtiyor. Kavaloğlu konuşmasında  "Türkiye'nin jeopolitik konumu sebebiyle İsrail ve Filistin arasındaki gerilim, turizm sektörünü etkileyebilir. Ancak, turizmciler olarak geçtiğimiz yüzyılın en büyük felaketini yaşadık ve başarıyla aştık. Birlik ve beraberlik içinde krizleri de aşabileceğimize inanıyorum” dedi.


Kavaloğlu “jeopolitik konumumuz nedeniyle yakın coğrafyamızda yaşanan olumsuzlukları göz önünde bulundurduğumuzda, birçok krizler çıkabilir ama biz dinamik bir sektörde faaliyet gösteriyoruz. Her zaman vurguladığımız gibi, birlikte güçlü ve dayanıklıyız. Dolayısıyla, bu zorlukları aşmak için motive bir şekilde ilerliyoruz” diye konuştu.


TURİZMİ 12 AYA YAYMA ÇALIŞMALARI

Kavaloğlu 13. Uluslararası Resort Turizm Kongresi’nde turizmin 12 aya yayılabilmesi için panel olacağını belirtti. Kavaloğlu, kış turizmiyle ilgili olarak ise gastronomi, sağlık, kış ve kongre turizminde yaşanan artışın olumlu bir gelişme olduğunu ifade ediyor. Kış turizmiyle ilgili olarak, bu konuda konuşacağımız konular arasında gastronomi, sağlık, kış ve kongre turizmi bulunmaktadır. Bu alanlarda yaşanan yüzde 15'lik artış, oldukça olumlu bir gelişmeyi temsil ediyor. 2019 rakamları rekor yılımızdı. Bu yıl 2019’da geçtik” diye kaydetti.