TURİZMCİLERİN ANTALYA SEVİNCİ

Türkiye geneli alınan tam kapanma kararının ardından vaka sayılarının düşüşe geçmesi birçok sektör çalışanını ve vatandaşı sevindirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “17 Mayıs itibarıyla başlayacak yeni normalleşme takvimimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız” dedi.

Vaka sayılarındaki düşüş yeni sezona hazırlanan turizmcileri de sevindirdi. Antalya’da 17-23 Nisan tarihleri arasında 324,57 olarak belirlenen 100 bin kişinin koronavirüs testi pozitif çıkarken, 1-10 Mayıs tarihleri arasında bu sayı 131’e düştü.

Türkiye’de 29 Nisan tarihinde alınan 17 günlük tam kapanma kararıyla birlikte vaka sayılarındaki düşüş devam ediyor. Yasağın başlamasından 1 gün önce vaka sayısı 40 binlerde iken yasağın bitmesine 6 gün kala bu sayı 15 binlere geriledi. Ölüm oranlarının da düşüşe geçmesiyle beraber, bayramdan sonra vaka sayısının 5 binlere inmesi bekleniyor. Bayramdan sonra vaka sayılarında nasıl bir seyrin olacağı merak söz konusu olurken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da vaka sayılarındaki düşüşe dikkat çekerek, “Milletimizden bir fedakarlık daha bekliyoruz. Bu hastalık temasla bulaşıyor. Bayramda kurallara uymalıyız, tedbirlere uymalıyız. ‘Önce sabır sonra bayram’ diyoruz. Bayramda da sabretmeliyiz” dedi.

MÜJDEYİ ERDOĞAN VERDİ

Tam kapanmanın ilk gününden bu yana vaka sayılarındaki olumlu tablo esnafı da sevindirdi. Vaka sayılarının düşmesiyle birlikte esnaf yeni normalleşmeyle rahat bir nefes alacağını umut ediyor. Esnaf, tam kapanmanın sonunda çifte bayram yaşamayı umut ediyor. 17 Mayıs tarihinde sona erecek tam kapanma süresinin bitmesine günler kala Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan normalleşme açıklaması geldi. Erdoğan geçtiğimiz hafta video konferans yöntemiyle gençlerle bir araya gelmiş ve sorularını yanıtlamıştı. Okulların açılmasıyla ilgili kararların alınacağının da müjdesini veren Erdoğan, “17 Mayıs itibarıyla başlayacak yeni normalleşme takvimimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız” dedi.

TURİZM SEZONU HAREKETLENECEK

Vaka sayılarındaki düşüş yeni sezona hazırlanan turizmcileri de sevindirdi. Antalya’da 17-23 Nisan tarihleri arasında 324,57 olarak belirlenen 100 bin kişinin koronavirüs testi pozitif çıkarken, 1-10 Mayıs tarihleri arasında bu sayı 131’e düştü. Turizmin başkenti Antalya’da vaka sayılarının hızla düşmesiyle beraber, turizmciler yerli ve yabancı turist ağırlamaya hazırlanıyor. Vaka sayılarının düşmesiyle beraber Antalya’da otel rezervasyonlarında artış yaşanırken, Haziran ayında Konyaaltı Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilmesi planlanan konser biletleri de internetten satışa çıkarıldı.

HAVA KALİTESİNDE ARTIŞ YAŞANDI

Tam kapanmayla beraber Antalya’da muaf kişiler dışındaki vatandaşların evde kalmasıyla hava kalitesinde de artış yaşandı. Tam kapanma öncesi 29 Nisan tarihinde Antalya Hava Kalitesi Seviyesi ‘Orta’ düzeydeyken bugün itibarıyla ‘iyi’ olarak ölçüldü.  Vatandaşların büyük çoğunluğunun evde kaldığı tam kapanma döneminde hava kalitesinin gün geçtikçe artması bekleniyor.