TURİZM SEKTÖRÜNE ‘BAYRAM’ DOPİNGİ

Alternatif Turizm Etkinlikleri ve İşletmeleri Birliği (ATİB) Başkanı Cem Karaca, “Şu anda iç piyasada 9 günlük bayram tatili çok ciddi harekete yol açtı. Antalya başta olmak üzere Bodrum, Marmaris gibi turizm destinasyonlarında iç pazar hareketliliği çok yoğun. Beklentiler eğer son dakika olumsuz bir gelişme yaşanmazsa 2019 rakamlarını bu sene yakalayacağımız yönünde” dedi.

Zehra TEKECİ, İrem GÜNEYBAZ

Antalya’da 9 günlük bayram tatili dolayısıyla turizmde büyük bir hareketlilik yaşanıyor. Bayram tatili öncesi nüfusunun 4 ila 4,5 milyona ulaşması beklenen Antalya’da oteller yüzde yüz doluluğa ulaştı. Yaşanan hareketlilik yüzleri güldürürken turizmciler 2019 rakamlarının uzak bir hedef olmadığına, iç pazardaki hareketliliğin turizme önemli ölçüde katkıda bulunduğuna işaret ediyor.

“İÇ PAZAR HAREKETLİLİĞİ YOĞUN”

Konuya ilişkin Lider Medya’ya açıklamalarda bulunan Alternatif Turizm Etkinlikleri ve İşletmeleri Birliği (ATİB) Başkanı Cem Karaca, Kurban Bayramı tatilinde turizmde beklenen hareketliliğin yaşandığını söyledi.

Antalya’da otellerdeki doluluk oranlarının oldukça yüksek olduğunu ifade eden Karaca, “Belek, Kundu gibi bölgelerdeki otellerde yer yok diyebiliriz. Diğer bölgelerde doluluk oranları yavaş yavaş artıyor. Şu anda iç piyasada 9 günlük bayram tatili çok ciddi harekete yol açtı. Antalya başta olmak üzere Bodrum, Marmaris gibi turizm destinasyonlarında iç pazar hareketliliği çok yoğun. Şu an otellerde rezervasyon yapmadan yer bulmak imkansız” diye konuştu.

BEKLENTİLER 2019 RAKAMLARINI YAKALAMA YÖNÜNDE

Karaca turizmde yaşanan bu hareketliliğin oldukça sevindirici olduğunu vurgulayarak, “Beklentiler eğer son dakika olumsuz bir gelişme yaşanmazsa 2019 rakamlarını bu sene yakalayacağımız yönünde. Dış pazarda Almanya ve Hollanda’da havalimanlarında yapılan grevler sarkmalara neden olsa da bunların kısa sürede aşılacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

DIŞ PAZAR ÇEŞİTLİLİK GÖSTERİYOR

Turizm hareketliliğinde dış pazarın çeşitlilik gösterdiğini söyleyen Karaca, “Özellikle Almanya, Hollanda, İsrail ve Orta Doğu pazarından Türkiye’ye çok ciddi talep var. Bunların yanı sıra Rusya ve Ukrayna nedeniyle oluşan boşlukların doldurulması için seyahat acentalarının girişimleri sürüyor” dedi.

GİDİŞAT HEDEFLERİ AŞABİLİR

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2025 yılında koyduğu turizm hedeflerinin yakalanacağını ön gördüklerinin altını çizen Karaca, şunları kaydetti: “Bakanlığımız 2025 yılında 45 milyar dolar turizm gelirine ulaşmayı hedefliyor. Bu gidişata göre bakarsak bu hedefe ulaşacak hatta belki de aşacağız.”