TURİZM SEKTÖRÜ NORMALLEŞİYOR

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Antalya genelinde nisanda bir esneme olabilir, hem bu kriz hem de ramazanın etkisiyle, ama mayıs itibarıyla rakamların hızla yükseldiğini, haziran ortasında bölgede normalleşmenin tamamen sağlandığını hep beraber göreceğiz" dedi.

“2019 TURİZMDE REKOR YILI OLDU”

Antalya’da bir otelde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2019 yılının turizm adına rekor bir yıl olduğunu hatırlattı. Ersoy, “52 milyon turist, 34.5 milyar dolar gelir hedefini yakaladık. Bu nasıl oldu? 2018 yılı itibariyle Türkiye olarak strateji değişikliğine gittik. Devletle beraber yola devam etme kararı aldık. 2019 yılında Türkiye Tanıtım ve Turizm Geliştirme Ajansı’nı kurduk” diye konuştu.

"BAHANELERE SIĞINAMAYIZ"

Çok detaylı çalışma yaptıklarını aktaran Ersoy, “Antalya özelinde zaten ilk 3 aylık rakamlar açıklanacak bu ay sonunda ve rakamların ne olumlu geldiğini hep beraber göreceğiz. Antalya genelinde de nisanda bir esneme olabilir, hem bu kriz hem de ramazanın etkisiyle, ama mayıs itibarıyla rakamların hızla yükseldiğini, haziran ortasında bölgede normalleşmenin tamamen sağlandığını hep beraber göreceğiz" değerlendirmesini yaptı.

"BİRİNCİ SIRAYA HIZLA İLERLİYORUZ"

Türkiye’nin turizm hedeflerini açıklayan Ersoy, “Geçen sene birçoğunuzun inanmadığı bir hedef vardı, 30 milyon turist, 24 milyar dolar gelir. Bu hedefi 30 milyon turist, 24.5 milyar dolar gelir olarak gerçekleştirdik” derken Türkiye'nin artık yapmış olduğu çalışmalarla standartlarını yükselterek yatırımlarını artırarak birinci destinasyon olma yolunda hızla ilerlediğine de vurgu yaptı.

HAVALİMANI İNŞAATINI İNCELEDİ
Antalya Havalimanı’nda da geçtiğimiz gün incelemelerde bulunan Bakan Ersoy, “Dış hat yolcu sayısı bakımından ülkemizin ikinci büyük havaalanı olan Antalya Havalimanı’nın yıllık kapasitesini artırmak üzere hızla devam eden inşaat çalışmalarını yerinde inceledik” dedi.

HABER MERKEZİ