Turizm sektörü bayramı yaşıyor
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kavaloğlu, Ramazan Bayramı tatilindeki otel doluluk oranlarına ilişkin, “Neredeyse yüzde 100 doluluk kapasitesine yaklaştık diyebiliriz” dedi.
Ramazan Bayramı tatilinin geçtiğimiz cuma günü itibariyle başlamasının ardından otel doluluk oranları yükselmeye başladı. Özellikle Antalya’da ve yakın çevresinde hava sıcaklıkların da yükselmesiyle birlikte tatil yapmak isteyen vatandaşlar bayram tatilini fırsat bilerek otellerde yoğunluk oluşturmaya başladı. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu da Antalya’daki durumu Lider Haber TV’de Murat Er’in sunumuyla ekranlara gelen Gün Ortası programında anlattı.
“GÜZEL BİR BAYRAM TATİLİ BİZİ BEKLİYOR”
9 günlük bayram tatilinin hem turizmciler hem de vatandaşlar açısından güzel geçeceğini belirten Kavaloğlu, “9 günlük tatil bilgisinin hem erken verilmesi hem de tatil süresinin hafta sonunu barındırması turizmciler için çok büyük bir avantaj oluşturdu. Misafirlerimiz bayram tatiline geçtiğimiz Cuma günü itibariyle başladılar. Havalimanlarındaki yoğunluğu da dengeleyecek bir dönem oldu. Çünkü vatandaşların birçoğu kendi araçlarıyla geliyorlar. Havalimanındaki yoğunluk da biraz hafiflemiş olacak. 9 günlük tatil Nevruz ve Paskalya tatilinin sonuna geldi ve turizmcilere çok büyük bir avantaj yarattı. Sezonun erken başlamasına sebep oldu. İklim şartları da Antalya’da çok güzel gidiyor. İnsanlar denize havuza girebiliyorlar. Güzel bir bayram tatili bizi bekliyor” ifadelerini kullandı.
“DOLULUK ORANLARI YÜZDE 90’IN ÜZERİNE ÇIKTI”
Otellerdeki doluluk oranlarından bahseden ve bayram tatili periyodunda fiyatların daha uygun olduğunu aktaran Kavaloğlu, “Neredeyse yüzde 100 doluluk kapasitesine yaklaştık diyebiliriz. Vatandaşlar bayram periyoduna 2’ye hatta 3’e böldüler. Salı ve Çarşamba günü itibariyle pik nokta dediğimiz kişi sayısı anlamında en üst noktaya ulaşıyoruz. Cuma, cumartesi ve pazar günleri de çıkışlar olacak. Misafirler 9 günün tamamını otellerde geçirmiyor, bölerek geçiriyorlar. Bu da aslında gayet uygun olduğunu gösteriyor. Fiyatlandırma açısından da vatandaşlar için çok büyük bir avantaj oldu. Bu dönemin Nisan ayına denk gelmesi ve uzun bir tatil periyodunu kapsaması sebebiyle daha uygun bir tatil yapabilme şansına sahip olundu. Bazen iç pazar hareketi Temmuz ve Ağustos aylarında sıkışıyor. Sıkıştığı zaman da çok ciddi bir maliyet yükseliyor. Dolayısıyla bu periyotta geldikleri zaman yoğun bir doluluk yaşanıyor ama daha uygun fiyatlı tatil yapabilme şansına sahip oluyorlar. Otellerdeki doluluk oranları da yüzde 90’ın üzerine çıktı” şeklinde konuştu.