Turizm sektörü bayramı bekliyor

Turizm sektörü Nevruz Bayramı, Paskalya Tatili ve 9 günlük Ramazan Bayramı tatillerinin peş peşe gelmesiyle sezona hızlı bir giriş yapıyor. Antalya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, bayram tatili nedeniyle otellerde yüzde 90 oranında doluluk beklediklerini açıkladı.

Türkiye’de yeni rekorların kırılmasının beklendiği 2024 yaz turizm sezonu erken başladı. Mart ayının üçüncü haftası başlayan Nevruz Bayramı, Avrupa’daki Paskalya Tatili ve ardından gelen 9 günlük Ramazan Bayramı tatili, turizm sezonunun erken başlamasını sağladı.   Antalya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, art arda gelen tatillerin turizm sezonuna etkisini değerlendirerek, “9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin erken açıklanması bizim için çok büyük bir avantaj oldu. Peş peşe gelen İran’ın Nevruz tatili bitti. Hemen akabinde Paskalya Tatili vardı ve bitiyor. Sonrasında da bizim Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne uzaması sezonun erken açıklamasına neden olacak” dedi. 


“SEZON ERKEN AÇILMASI GÜZEL”

Ramazan Bayramı tatilinin 2 hafta sonunun barındırmasının yurtiçi pazar tatilini ikiye böleceğini kaydeden Kavaloğlu, “2 Hafta sonunun tatil içinde denk gelmesi vatandaşlar için tatillerini farklı yerlerde değerlendirme şansı olacak. Dolayısıyla otellerde yüzde 90 üzerinde bir doluluk bekliyoruz. Bizim için bu 3 tatillin peş peşe gelmesi sezonun erken açılması çok güzel oldu” diye konuştu.


“17 MİLYONU TURİSTİ HEDEFLİYORUZ”

Bu yıl turizm sezonu açısından beklentileri açıklayan Kavaloğlu, “Bu yıl 17 milyonu turist ağırlamayı hedefliyoruz” diyerek Ramazan Bayramı tatilinin dokuz güne uzatılmasının turizmcileri sevindirdiğini ve sezonun erken başlamasını sağladığını vurgulayarak durumun turizmciler açısından sevindirici olduğunu kaydetti.

“HERKESİN TATİL YAPMAYI İHTİYACI VAR”

Seçim süreci ekonomik gündemler ve savaşların herkesi yorduğunu kaydeden Turizmci Recep Yavuz, herkesin tatil yapmaya, dinlemeye ihtiyacı olduğuna dikkati çekti. Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün ilan edilmesinin tatil yapma isteği olanlar için olumlu olduğunu ve tatil yapma isteğini artırdığını kaydeden Yavuz, “Seçimin hemen ertesinde gelecek 9 günlük tatilde öncelikle siyasilerin mutlaka dinlenmesi ve tatil yapması gerekli. Dertleri, sorunları çözmek için onların da ruh ve sağlık durumunun iyi olması gerek” ifadelerini kaldı.


Bir süredir dünyada ve ülke gündeminin insanları yorulduğunu belirten Yavuz, “Bizler de vatandaş olarak aylardır seçim süreci sarmalında yuvarlanıp duruyoruz. Üstüne bir de ekonomik çalkalanmalar hepimizi çok yordu. Tek çaresi var, birkaç gün başka diyarlara gitmek, tatil yapmak” diye kaydetti.